FOTO: Jure Banfi
Pokazale so odlično igro proti Francozinjam in si zagotovile korak naprej proti prvenstvu v Srbiji in Latviji.

Slovenske košarkarice so v 3. krogu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2019 v Dvorani Gimnazije Celje Center premagale Francijo z 68:62 (19:22, 38:34, 55:51).

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je premagala evropske in olimpijske podprvakinje iz Prage in Londona ter bronasto ekipo z zadnjega svetovnega prvenstva, Francijo (68:62). Tako jim je uspelo stopiti naprej proti evropskem prvenstvu v Srbiji in Latviji. Tja se bodo uvrstile zmagovalke osmih kvalifikacijskih skupin ter šest drugouvrščenih reprezentanc, poroča STA. S tem se bodo – po uspehu z Romunijo (80:59) in Finsko doma (97:57) – verjetno potegovale za prvo mesto v skupini E.

FOTO: Jure Banfi

Tokrat so se do zmage povzpele brez Nike Barič, Eve Lisec in Annamarie Prezelj, ki so zaradi poškodb morale ostati na tribuni. Zaradi tega se je igra pričela v nekakšnem krču in po dobrih petih minutah zaostale s 7:17, a je to bila najvišja prednost Francije, saj je Slovenija do konca prve četrtine znižala zaostanek. Kmalu so prevzele prednost (38:34).

Nato se je nekoliko ustavilo. Slovenke več kot pet minut niso dosegle koša, Francozinje so se približale (62:60). Strelski post je prekinila Shante Evans z dvema prostima metoma, dva kazenska meta je minuto pred koncem za 66:62 zadela še Teja Oblak, ki pa je s polaganjem ob koncu tekme postavila tudi končen izid.

FOTO: Jure Banfi

Zagnane so skok dobile z 41:36, ujele 20 žog v napadu, Teja Oblak z 18 točkami in 10 podajami (5 skokov), Shante Marie Evans s 14 točkami in (12 skokov, 7 + 5) ter Tina Trebec z 10 točkami (5 skokov).

V sredo bodo igrale še eno tekmo, prav tako v Celju proti Romuniji.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice