Foto: Jure Banfi
Zdaj že nekdanji trener Nogometnega kluba Maribor se je danes dokončno poslovil od kluba in igralcev. Na svojem Instagram profilu jim je posvetil sporočilo.

V torek pozno zvečer, ko je sonce že zašlo za Ljudskim vrtom, je (zdaj že nekdanji) trener vijoličastih Mauro Camoranesi izvedel šokatno novico. Skupaj z Oliverjem Bogatinovom, dosedanjim športnim direktorjem kluba, se je moral predčasno posloviti.

Že sprva je bila odločitev precej presenetljiva, sploh glede na to, da se je spomladanski del sezone praktično komaj začel, po udarni vesti, da se poslavlja tudi Bogatinov, pa še toliko bolj.

Precej neuveljavljen dobil priložnost

Nobena skrivnost ni, da je Mauro Camoranesi v svojem novem poklicu še relativno neizkušen. Sicer se je na slovenskih zelenicah v vlogi trenerja že izkazal, ko je vodiil Tabor Sežano in jih do slovesa uspešno obdržal v Prvi ligi Telekom Slovenije. Vseeno je bila njegova selitev v tabor vijoličastih za vse na slovenski nogometni sceni, poteza, ki bi lahko imela bolj kot ne marketinški vpliv.

Gre za nekdanjega igralca 'stare dame' in zlate italijanske reprezentance iz leta 2006. Ime, ki nobenemu poznavalcu nogometnega usnja ni neznano. A sedaj se njegova pot v Sloveniji vsaj do nadaljnega najverjetneje zaključuje, čeprav je, kot je zapisal sam na svojem Instagram profilu, v letu 2020 osvojil največ točk izmed vseh trenutno delujočih trenerjev v slovenski ligi.

Odhaja hvaležen za izkazano priložnost

V zapisu na svojem Instagram profilu, se je zahvalil predvsem igralcem, za katere pravi, da so v nogometu najbolj pomembni. Navaja, da je ponosen na delo in doseženo v dosedanji sezoni.

Poslavlja se po 35 tekmah na klopi Maribora in Sežane ter zbranih 64 točkah na klopi obeh ekip.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

SOMON ROŽMAN JE PROST ... SIMONA ZA NOVEGA TRENERJA!

Starejše novice