Slabo sojenje v prejšnjem krogu prve slovenske nogometne lige še vedno razburja. Največ kritik je bil deležen Nejc Kajtazović, ki je sodil tekmo med Mariborom in Muro, tudi sicer pa pritožb nad delom sodnikov ne manjka.

Velikokrat pravimo, da sodniki svoje delo najboljše opravijo, ko so »nevidni«. No, v minulem krogu so bili, po mnenju gledalcev in strokovne javnosti, še kako vidni. Predvsem na tekmi med Mariborom in Muro.

Nejc Kajtazović je s svojimi pomočniki neposredno vplival na razplet srečanja med Muro in Mariborom. Domači so zabili zadetek iz globokega prepovedanega položaja, ob tem pa Kajtazović ni dosodil očitnega prekrška za enajstmetrovko v korist Mure.

Nad delom Kajtazovića so se v preteklih dneh pritoževali tudi v taboru Maribora, kjer so prepričani, da je bil pred zadetkom Amadeja Maroše v prepovedanem položaju tudi Rok Sirk.

V zvezi z omenjenim dogodkom so se oglasili tudi v Združenju nogometnih sodnikov Slovenije, kjer so priznali napako ob zadetku Marcosa Tavaresa, o drugih spornih situacijah, tudi na ostalih srečanjih, pa ni bilo ne duha ne sluha.

Kot je v zadnjih letih postala praksa v tujih ligah, tudi sodniki tam niso več nedotakljivi. Minuli konec tedna je namreč v italijanski Serie A svoje delo zelo slabo opravil Rosario Abbiso, ki je neposredno vplival na izid srečanja med Interjem in Fiorentino. Odgovorni so tam takoj potegnili sankcije, Abisso je namreč suspendiran za približno mesec dni.

Namesto sankcij, sojenje derbija 

Kaj pa v Sloveniji? Konkretnega odgovora na to, ali bodo ukrepali zoper Kajtazovića, ki s svojimi odločitvami ni prvič letos razburil, nismo dobili, pa čeprav smo novinarska vprašanja poslali na več naslovov.

»Nogometna zveza Slovenije ni pristojna za presojanje konkretnih odločitev. Verjamemo, da je kakovost sojenja za vseh deset ekip v Prvi ligi Telekom Slovenije enaka in ob dejstvu, da se lahko zgodijo tudi napake, za katere smo prepričani, da so nenamerne, to ne more vplivati na splošno percepcijo, da je sojenje v Sloveniji kakovostno. Takšne in drugačne situacije s tekem sproti analizira sodniška organizacija, ki na podlagi teh analiz tudi sprejema konkretne odločitve glede sodnikov,« je bil odgovor s strani Nogometne zveze Slovenija.

Medtem je postalo jasno tudi to, da Kajtazović za svoja dejanja ne bo odgovarjal, za nameček je bil še »nagrajen«. Delegiran je namreč za sojenje enega izmed derbijev kroga, ki bo odigran v Ljubljani, kjer bo dvoboj Olimpije in Celja. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice