Fundacija za šport je že konec marca nacionalnim športnim zvezam razdelila 75 odstotkov od 1,8 milijona evrov, namenjenih za vrhunski šport, ki je zaradi pandemije koronavirusa ustavljen.

Naslednji teden sledi še razdelitev sredstev za kakovostni in vrhunski šport otrok in mladine, okrog dva milijonov evrov bodo dobile med letom, poroča STA.

Nacionalne panožne zveze bodo predvidoma že v naslednjem tednu dobile petdeset odstotkov zneskov za kakovostni in vrhunski šport otrok in mladine, je povedal predsednik sveta Fundacije za šport Aleš Remih.

STA dodaja, da v Fundaciji za šport verjetno ne bodo krčili prvotno razpisanih letošnjih sredstev za slovenski šport v višini 8,5 milijona evrov, nespremenjeni ostajajo tudi zneski za gradnje in obnove objektov, ki pa so že črtani iz državnega proračuna.

Fundacija veliko večino denarja dobi iz koncesijskih dajatev iz iger na srečo Loterije Slovenije in Športne loterije. FŠO od Športne loterije dobi skupaj osemdeset odstotkov od koncesijskih dajatev, od Loterije Slovenije pa dvajset odstotkov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice