Teniška igralka Tamara Zidanšek je kot za stavo zbirala točke z izjemnimi predstavami v Avstraliji.

Teniška igralka iz Slovenskih Konjic Tamara Zidanšek bo v ponedeljek nova najvišje uvrščena Slovenka na lestvici WTA. Do novega mejnika v karieri je prišla z odličnimi predstavami ITF turnirju z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev v Perthu v Avstraliji, kjer se je uvrstila v polfinale in napovedala naskok na prvo mesto med Slovenkami na lestvici WTA. Slednje ji je tudi uspelo.

V četrtfinalu je po uri in dvajsetih minutah igre s 6-1 6-3 premagala 7. nosilko, Korejko Na-Lae Han, 202. igralko lestvice WTA, za katero je uvrstitev v četrtfinale najboljši dosežek po juliju 2016.

Tamarina polfinalna nasprotnica je bila 17-letna Čehinja Marketa Vondrousova, 315. igralka lestvice WTA, ki ji je preprečila uvrstitev v finale. Ta je v letošnji sezoni v odlični formi, saj je zabeležila že 18 zaporednih zmag, ob tem pa osvojila dva ITF turnirja, zadnjega z nagradnim skladom 25.000 dolarjev v Grenoblu. 

Jakupovićeva izgubila vodilno mesto med Slovenkami

V Altenkirchnu pa je nastopila Dalila Jakupović. Njena četrtfinalna nasprotnica je bila 26-letna Nizozemka Quirine Lemoine, ki je zmagala s 2-6 6-3 6-1. S porazom je Jakupovićeva izgubila vodilno mesto med Slovenkami na lestvici WTA. Nova najvišje uvrščena Slovenka bo tako Tamara Zidanšek.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice