Bi pretekli več kot tristo kilometrov dolgo pot po slovenski diagonali? To si je zastavila mlada, ekstremna športnica, Sabina Karaman, ki je maratonski podvig začela na Goričkem.

Natanko 348 kilometrov dolgo pot od Hodoša na skrajnem severovzhodu Slovenije do Pirana na jugozahodu države namerava Štajerka Sabina Karaman preteči v treh dneh. Na pot se je podala v petek opoldne, na cilju pa bi rada bila danes zvečer oziroma najkasneje v ponedeljek. 

Sabina z ekipo, ki jo spremlja na poti.

Sedemindvajsetletna Sabina se je s športom začela ukvarjati v zgodnjem otroštvu, in sicer s kajakaštvom. Nato je presedlala na kolo, vendar je kmalu zaradi hudih poškodb kolesarjenje morala opustiti. A ljubezen do športa ni zamrla. Začela je s pohodništvom in tekom, med drugim je pretekla maratone v Radencih, Ljubljani, Savudriji in Beogradu.

V dvanajstih urah pretekla 117 kilometrov

Letos maja pa je v pičlih dvanajstih urah premagala kar 117-kilometrsko pot od Ljubljane do Debelega rtiča, kjer si je poškodovala stopala. Odstraniti pa so ji morali tudi slepič. Kljub vsem zdravstvenim težavam pa ultramaratonka ne popušča ter se veseli vsakega novega podviga in izziva.

»Preteči Slovenijo po diagonali sem se odločila, ker imam rada podvige ter izzive. Letos žal nisem imela veliko priložnosti, da bi se udeležila kakšnega podviga, zaradi osebnega zdravja, sem pa imela veliko časa za premišljevanje,« je povedala.

Ker v družbi kilometri vedno hitreje minevajo, tudi zaradi pogovora, se je za razliko od prejšnjih maratonov, tokrat odločila za spremljevalno ekipo, ki jo sicer svarijo pred težkimi pogoji, a športnica odgovarja: 

“Če si tekač, vreme ni ovira!"

Sicer se pa vsi ljubitelji teka Sabini lahko kjerkoli in kadarkoli pridružijo. Njen podvig pa lahko spremljate tudi preko te povezave.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice