V Mariboru se je že zbral del slovenske moške članske košarkarske reprezentance. Izbranci selektorja Rada Trifunovića so začeli priprave na kvalifikacije za EuroBasket 2021.

Uvodnega treninga se je udeležilo sedem reprezentantov, saj so igralci Kopra Primorske in Cedevite Olimpije ravno v času treninga igrali finale 19. Pokala Spar. Luka Rupnik bo medtem v Slovenijo prispel šele v nedeljo zvečer. V polni zasedbi se bo ekipa zbrala v ponedeljek, ko se ji bosta kot zadnja pridružila še najizkušenejša Jaka Blažič in Edo Murić in bodo skupaj opravili večerni trening.

V prvem ciklu proti Avstriji in Madžarski

V 1. ciklu kvalifikacij za evropsko prvenstvo bo #mojtim igral skupaj z Avstrijo, Madžarsko in Ukrajino v skupini F. Dvoboj v Sombotelu se Slovencem obeta že ta četrtek ob 18. uri. Tri dni pozneje pa bodo v Kopru gostili Avstrijo. Srečanje v Bonifiki bo na sporedu to nedeljo ob 17. uri. 

1. kolo – Madžarska : Slovenija
Četrtek, 20. februar 2020, ob 18.00
Sombotel - Arena Savaria

2. kolo – Slovenija : Avstrija
Nedelja, 23. februar 2020, ob 17.00
Koper - Arena Bonifika

Priprave do srede tedna

V uvodu kvalifikacij za evropsko prvenstvo se selektor Rado Trifunović zanaša na 14 igralcev. Po pisanju kzs.si so med izbranci iz zadnje reprezentančne akcije Luka Rupnik, Edo Murić, Blaž Mesiček, Jan Kosi, Gregor Hrovat in Žiga Dimec. Med povratniki so medtem Blaž Mahkovic, Jurij Macuro ter Klemen Prepelič, Jaka Blažič in Aleksej Nikolić. Novincem Jordanu Morganu, Alenu Hodžiću in Martinu Kramplju pa se obeta ognjeni krst v moštvu #mojtim.

Priprave bodo v Mariboru potekale vse do srede, nato se bodo po kosilu odpravili v več kot 150 kilometrov oddaljeni Sombotel. V četrtek pa aktualne evropske prvake na Madžarskem torej čaka začetek kvalifikacij za EuroBasket 2021.

»Na mojo žalost celo lansko sezono nisem bil zraven. Čeprav sem v klubu večkrat poudaril, da želim pomagati reprezentanci, Real ni uslišal mojih želja. Vedno sem dejal, da bom za reprezentanco igral vsakič, ko bom lahko. Sedaj ta možnost je in sem tu, prvi na zboru ter maksimalno pripravljen. Igranje za reprezentanco je nekaj povsem drugega, kot igranje v klubu. Vsi, ki smo tu imamo motivacijo in željo na najvišji možni ravni. Pred nami sta dve zelo pomembni tekmi. V kvalifikacije se podajamo kot aktualni evropski prvaki, kar je velika čast, a hkrati še toliko večja odgovornost. Kot pa je govoril že Igor in poudarja tudi Rado. Vsaka tekma je poglavje zase, vsaka naslednja je najbolj pomembna in vsako je potrebno odigrati na zmago. V skupini smo favoriti, za nas šteje samo zmaga in tako moramo tudi pristopiti k vsaki tekmi,« je povedal Klemen Prepelič.

»Počutim se, kot na prvi šolski dan. Malo nervozen in vznemirjen, a komaj čakam, da začnemo s treningi. Navdušen sem, da sem tukaj in da lahko ekipi dam tisto, kar od mene pričakuje. Fante večinoma poznam. Z nekaterimi sem bil soigralec, spet z drugimi sem se srečal na drugi strani igrišča. Selektorja sem prosil, da mi je posredoval širši seznam in sem se o soigralcih še dodatno pozanimal. Ne glede na to, da nekaj fantov ne more igrati, imamo dobro ekipo z nadarjenimi igralci. Komaj čakam na začetek kvalifikacij in upam, da jih bomo začeli z zmagama,« pa dodaja Jordan Morgan.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice