Foto: Plavalni klub Branik
Slovenski plavalci so uspešno začeli letošnjo sezono. Na odprti nagradi Slovaške v Bratislavi so nanizali štiri zmage. Mariborčanka Katja Fain pa je na 1500 metrov prosto dosegla tudi olimpijsko normo.

Katja Fain je na 1500 metrov prosto dosegla olimpijsko normo za nastop v Tokiu in slavila z osebnim rekordom 16:27,10. 

Ravenčanka Janja Šegel je bila najboljša na 200 metrov prosto, Triglavanka Tina Čelik na 50 metrov prsno in njen klubski kolega Sašo Boškan na 100 metrov hrbtno.

»Vedela sem, da lahko plavam zelo dobro in uspelo mi je doseči olimpijsko normo,« je po tekmi v Bratislavi za STA povedala mlada Mariborčanka.

Kot pravi Fainova, je glavni cilj na Slovaškem že dosegla. »Zdaj lahko le še uživam do nedelje ter skušam plavati še kakšen res dober izid. Pomembno je, da se bom zdaj lahko v miru začela pripravljati za olimpijske igre,« je še povedala Mariborčanka. 

Dodaja, da še ni opustila misli, da bi skušala normo doseči tudi na 200 metrov prosto, a v tem trenutku za to prave hitrosti še nima: »Nazadnje smo veliko delali na vzdržljivosti.«

V moški konkurenci je bil Nizozemec Ben Schwietert, ki trenira v Triglavu, drugi na 200 metrov prosto, Jaka Pušnik iz Olimpije je osvojil tretje mesto. Tretja je bila tudi Tarin Rožič na 200 metrov mešano. Drugo mesto je na 1500 metrov prosto osvojil tudi Mariborčan Martin Bau.

V finalu so nastopili še Liza Fortuna, ki je na 100 metrov hrbtno zasedla četrto mesto, Pušnik je bil peti na 100 metrov delfin, Nika Fain iz Branika pa je v isti disciplini zasedla šesto mesto.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice