FOTO: Jure Banfi
Mura je z goloma Mirlinda Dakuja prekinila pozitivno serijo Mariborčanov, ki so misli po povratku v Ljudski vrt usmerili v pokalne obveznosti. Ovira do mesta v četrtfinalu je velenjski Rudar.

Velenjski Rudar je naslednji pokalni tekmec Mariborčanov, ki so v jesenskem delu tekmovanja v Ljudskem vrtu izločili Limbušane in Novomeščane.

Tako kot Krka, tudi Rudar nastopa v 2. SNL, a tudi letos ne kaže na to, da bi se lahko Velenjčani vrnili v druščino najboljših klubov na sončni strani Alp. Je pa za opozorilo poskrbel petkov remi v Kidričevem, saj so knapi priigrali več zrelih priložnosti od drugouvrščenega Aluminija.

Tudi mariborski strateg Damir Krznar opozarja, da so pokalne preizkušnje zgodba zase, kljub visokoletečim pokalnim ciljem vijoličastih pa je potrebno ostati pazljiv:

»Pokalne tekme so specifične, saj ni popravnega izpita. Odloča ena tekma, kar prinaša dodatno zahtevnost in nevarnost, biti bomo morali izredno resni, da pridemo do napredovanja. V pokalnem tekmovanju so naši cilji najvišji.«

Ne dovoliti presenečenja

»Tekma zagotovo ne bo enostavna. V vsaki državi se zgodi, da kakšen 'avtsajder' preseneti favorita, velikokrat se zgodi, da v finalu zaigrajo ekipe iz druge vrste državnega prvenstva, včasih tudi iz nižje lige. 

Vsi v ekipi se zavedamo, da so presenečenja vedno možna, storiti pa moramo vse, da kaj takšnega onemogočimo,« pred gostovanjem v Velenju pravi strateg Maribora.

Poraz v Murski Soboti je sicer poskrbel za nekaj sprememb v načrtu za tekmo z Rudarjem, saj naj bi, kot je dejal sam, namesto šestih menjav v začetni enajsterici prišlo do treh ali štiri sprememb.

Čeprav sprva ni želel razkrivati imen, je nato dodal, da koleba med tem, če bi v gol postavil Ažbeta Juga ali Menna Bergsena. Namignil je tudi, da bi se lahko Sven Šoštarič Karič preselil na levo stran zadnje vrste, v osrčju pa bi ob Maxu Watsonu zaigral Luka Uskoković.

Tudi sicer bodo morali Mariborčani opraviti nekaj rotacij, saj jih tudi v prihodnjem tednu čaka dvojni spored. Po ligaškem dvoboju s Taborom bosta namreč na sporedu še dvoboja z Bravom in Radomljami:

»V dobrih dveh tednih bomo odigrali pet tekem, zato bomo potrebovali širši kader. V primerjavi s tekmo proti Muri bomo opravili tri, štiri menjave. 

V načrtu je, na katerih položajih opraviti menjave, nas pa danes čaka še en trening, zato še ne bi bil konkreten, zagotovo pa bo prišlo do rotacij. Če bo tekmo pričel tudi Ishqa ali pa bo v igro vstopil kasneje, pa bo odvisno od igrišča.«

FOTO: Jure Banfi

Tekma v Fazaneriji je dobro opozorilo

»Nikoli ni dobro izgubiti in s tem pokvariti vzdušja. Vselej pa je potrebno iz slabega povleči nekaj dobrega. 

Tekma proti Muri nas je morda streznila in nas opomnila, da v niti eno srečanje ne smemo iti z razmišljanjem, da bo vse prišlo samo po sebi, ker smo Maribor ali pa ker smo prej odigrali šest, sedem dobrih tekem. 

Smo ekipa, ki mora na vsaki tekmi dati vse od sebe, da bi lahko iskala dober rezultat. Mislim, da je to moštvo dojelo. Če kaj, je iz tega poraza dobro prav to opozorilo, da si moramo vse prislužiti sami, na igrišču,« je še opozoril Krznar.

Strateg Maribora opozarja, da kljub visokim ciljem v pokalnem tekmovanju ne želi gledati preveč v prihodnost, ampak je trenutno vse osredotočeno zgolj na tekmo v Velenju.

Se bodo vijoličasti v Šaleški dolini prebili med osmerico najboljših klubov in nadaljevali boj za pokalno lovoriko? Nazadnje so jo namreč osvojili že »daljnjega« leta 2016.

Maribor z devetimi pokalnimi naslovi sicer ostaja daleč pred zasledovalci.

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gogh Van (nepreverjen)

Ojojojoj ða nebi bojda že iskal novzga treneraja?!

Zvesti navijac (nepreverjen)

Šuler je zajebal europo, zajebal je dva prvenstva, navlekel igralce da te glava boli, edina resitev in rosada je njegov odhod.

Starejše novice