FOTO: Jure Banfi
Na 45. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju so le dan po slovesnem odprtju razdelili že prvi komplet odličij. Ob 12.30 se je začel ženski superveleslalom, na katerem je visoko merila tudi Mariborčanka Ilka Štuhec.

Prva slovenska junakinja zime Ilka Štuhec se je v boj za prvo odličje na prvenstvu na Švedskem podala s startno številko 11. Mariborčanki je proga všeč, tudi snežna podlaga je zelo dobro pripravljena, pravi, edina ovira za tekmovalke predstavlja precej oster mraz, občutek mraza pa se še okrepi, če zapiha veter. 

Kot enajsta se je na progo podala Štuhečeva, ki je tekom proge držala stik z najboljšimi, a ob majhnih razlikah kljub dobri predstavi ostala brez kolajne. Ob prihodu v cilj je za vodilno zaostala za 24 stotink na tedaj 4. mesto, na koncu je bila 8.

Nova svetovna prvakinja v superveleslalomu Mikaela Shiffrin. 23-letna Američanka je na 45. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Areju osvojila prvo zlato kolajno. To je njeno četrto zlato odličje s svetovnih prvenstev po treh zlatih v slalomu.

Trenutni vrstni red:

1. M. SHIFFRIN (ZDA) 1:04,89
2. S. GOGGIA (ITA) 1:04,91
3. C. SUTTER  (ŠVI) 1:04,94
...

8. I. ŠTUHEC (SLO) 1:05,15

Ženski superveleslalom se je pričel ob 12.30. Rezultati v živo.

Štuhčeva je pred dvema letoma na svetovnem prvenstvu v St. Moritzu osvojila naslov smukaške prvakinje v smuku, v superveleslalomu pa je končala na 11. mestu. Zadnji superveleslalom v tej zimi pred Arejem v Garmischu je dobila Avstrijka Nicole Schmidhofer.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice