FOTO: Jure Banfi
Marko Šuler, športni direktor Maribora, je zadovoljen z zadnjimi rezultati. Ekipo bo do nadaljnjega vodil Radovan Karanović, Korošec pa je napovedal tudi povratek branilca Luke Uskokovića.

Nogometaši Maribora so v novembrski reprezentančni premor zakorakali s pozitivno popotnico. Čeprav so oktobra izpadli iz pokalnega tekmovanja, so v prvenstvu neporaženi že sedem tekem.

Radovan Karanović, ki je po porazu z Muro (tedaj začasno) nasledil Simona Rožmana, na ligaških preizkušnjah še ne pozna poraza, še pomembneje pa je, da je stabiliziral ekipo in utrdil obrambo.

Mariborska obramba je na sedmih ligaških tekmah šestkrat ostala nepremagana, Ažbe Jug je v Prvi ligi Telemach zadnjič klonil pred 453 minut, Štajerci pa si s Koprom delijo vrh ligaške razpredelnice.

Vse to so razlogi, ki veselijo tudi športnega direktorja Marka Šulerja, ki je v času novembrskega reprezentančnega premora spregovoril za klubsko spletno stran.

Ekipa potencial pokazala tudi na igrišču

Korošec je še enkrat poudaril, da pot, ki so jo izbrali poleti, ni uresničljiva čez noč, a se potencial ekipe zdaj kaže tudi na zelenici. Tudi po zaslugi Radovana Karanovića, ki je po burnih tednih umiril zasedbo.

»Pod njegovim vodstvom je ekipa na tisti poti, ki smo jo videli in začrtali pred sezono. Še zdaleč pa ta razvojna pot ni končana. Radovan Karanović je profesionalec, klubski človek, ki je bil v vsakem primeru naša želja, da ga priključimo k delu z moštvom. 

Zadeve pa so se vmes obrnile in je moral hitro po prihodu vskočiti v drugačno vlogo. Po rezultatih in dogajanjih na igrišču je težko reči kaj drugega, kot izraziti zadovoljstvo ter nameniti pohvale za storjeno, saj zadeve peljemo v pravo smer,« pravi Šuler.

S Karanovićem tudi v december

Nekdanji branilec priznava, da je Karanović z uspešnimi dosežki poskrbel za pomisleke, kako naprej. Zdajšnji strateg namreč nima zahtevane trenerske izobrazbe, saj še ni pridobil licence UEFA PRO.

Ker pa je vodstvo kluba zadovoljno z njegovim delom, pospešenega iskanja novega trenerja ni, misli so usmerjene v uspešen zaključek jesenskega dela prvenstva:

»Do nadaljnjega bo na klopi Radovan Karanović, ostale zadeve so potisnjene v ozadje. Popolna osredotočenost je na tem, da izpeljemo preostanek jesenskega dela sezone na najboljši način. 

Ob tem ritmu nabiranja točk je tudi podoba na igrišču tista prava, z izjemo tekme proti Bravu, ko smo nekoliko izzivali srečo. Rezultati kažejo, da se vsak zaveda svoje vloge.«

FOTO: Jure Banfi

Luka Uskoković se vrača med vijoličaste

Šulerja veseli tudi, da je v trenažni proces članske ekipe priključenih veliko mladih nogometašev, nekateri med njimi so že dočakali priložnost v prvenstvu.

Dolgoletni član zadnje vrste Maribora je po poletni prenovi moštva svoj pogled že usmeril tudi proti zimi, ko bo čas za nove kadrovske popravke. Šuler je v daljšem pogovoru že potrdil prvi januarski prihod.

V Ljudskem vrtu so iskali dopolnitev v ožji obrambi, rešitev pa so našli v znanem obrazu. V mariborsko slačilnico se vrača Luka Uskoković, ki po koncu minule sezone ni podaljšal pogodbe s klubom:

»Fant, ki je povlekel vmesne poteze po lastni presoji in spoznal veliko napako, jo tudi priznal ter sprejel posledice. Čeprav sem poleti bil jezen, je treba osebno razmišljanje potisniti na stran.

V ospredju mora biti športni motiv in v tem primeru Luka ima kakovost, kar je tudi dokazal.
Po zdajšnjem razmišljanju je pripravljen stopiti velik korak nazaj, opravičil se je klubu, izrazil spoštovanje do Maribora in se zaveda, kakšne so njegove naloge. 

Lahko zaostri konkurenco v obrambi, v zadnjem obdobju je tudi redno igral. Opravljen zdravniški pregled je pokazal, da je Luka v dobrem stanju in ga lahko napovemo kot prvo zimsko okrepitev.«

Kot še dodaja Šuler, je vsaka tekma nova priložnost za dokazovanje. Po reprezentančnem premoru bodo prvi tekmec petnajstkratnih državnih prvakov sosedje iz Kidričevega.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SLO (nepreverjen)

Karanovič naj sedaj preko zime opravi pro licenco pa bo Maribor kar nekaj prihranil. Očitno zna delati z igralci. Poznan je tudi po tem da ni prepotenten.

viola (nepreverjen)

Rezultati so jasni in povedo vse. Ajde Karanovič začni se učit.

Sirotka (nepreverjen)

Šuler se je do zdaj dobro in slabo odločil v eni odločitvi. Karanovič bi lahko bil rešitev, samo kaj nam to koristi, če pa še nima licence. To pomeni, da zgura sezono do konca potem pa pripeljemo novega trenerja, to tako ne gre, ekipa in igra se gradita dalj časa.

SLO (nepreverjen)

Vzame se licenca od nekoga nepomembnega a Karanovič kot pomočnik trenerja fura dalje.

In reply to by Sirotka (nepreverjen)

Krnekaj (nepreverjen)

Tako delujejo neurejeni klubi.

In reply to by SLO (nepreverjen)

Leka (nepreverjen)

Problem NK MB je Šuler !

Starejše novice