Matko Obradović, ki se je z Muro lani prebil v kvalifikacije za Ligo Evropa in postal najboljši vratar Prve lige Telekom Slovenija v sezoni 2018/2019, ne razmišlja o tem, da bi zapustil Muro.

Športni dnevnik Ekipa je včeraj poskrbel za razkritje, da naj bi si v Mariboru želeli v svoje vrste pripeljati vratarja črno-belih Matka Obradovića. Ta je bil med leti 2014 in 2018 že član Maribora, a se tam ni naigral. Vijoličasti pa naj bi si ga zdaj ponovno zaželeli v svojih vrstah. 

Zato smo se obrnili na glavnega akterja zgodbe, ki o detajlih ne želi govoriti. Kot pravi, nima smisla govoriti o nečem, kar se ne bo zgodilo, saj je odločen, da ostane v Murski Soboti. 

»Ne zdi se mi pošteno, da bi v medijih govoril o klubih in ponudbah, ki so ali niso bile. Spoštujem vsako ponudbo, ki jo dobim. Zanimanje mi godi, ker je to dokaz, da delam dobro in sem na pravi poti. Toda ne glede na te ponudbe, moram ponovno poudariti, da je najbolj pomembno to, da sem se odločil, da ostanem v Muri. Še enkrat ponavljam, da sem se v Murski Soboti ponovno zaljubil v nogomet, rad imam klub in zadovoljen sem s tem, v kateri smeri se klub razvija,« pravi Obradović.

Čuvaj mreže ob tem dodaja, da je eden od razlogov, da ostane v Murski Soboti tudi želja vodstva kluba, da še naprej brani barve črno-belih. 

»Počutim se zaželjenega, nihče me ne podi iz kluba. Tako do kluba, kot do navijačev in ljudi okoli kluba imam veliko spoštovanja, tukaj sem enostavno zadovoljen,« pravi.

Mura za vsako ceno ne bo prodajala najboljših posameznikov

Navijače bodo ob tem zagotovo pomirile tudi besede športnega direktorja Denisa Rajbarja, ki pravi, da Obradović ne gre nikamor.

»Za Obradovića na klub ni prišla nobena uradna ponudba, prav tako pa moramo poudariti, da Mura igralcev pod ceno ne bo prodajala. Sploh pa ne svojih najboljših posameznikov. Nismo v situaciji, ko bi morali nujno prodajati igralce,« pravi Rajbar.

Za vratarja doma iz Orebića, ki bo čez manj kot teden dni napolnil 29 let, je premor zaradi epidemije koronavirusa »prišel prav«. 

»V prvi vrsti mi je žal, da je do premora prišlo na tak način. Moramo vedeti, da je umrlo veliko ljudi, virus je povzročil veliko trpljenja in še dolgo se bodo občutile posledice tega, kar nas je doletelo. Bilo bi preveč egoistično, če bi dejal, da mi je ta pavza prišla prav. Je pa res, da je potrebno tudi iz takšnih situacij izvleči največ in mislim, da sem karanteno izkoristil maksimalno. Lahko povem, da sem stoodstotno pripravljen na nadaljevanje in upam, da tovrstnih poškodb ne bo več,« dodaja.

Je bilo pa na poti rehabilitacije potrebno veliko discipline in težkih treningov. Veliko teh smo lahko videli tudi na družabnih omrežjih. Pri nekaterih vajah mu je bila v pomoč tudi njegova boljša polovica. 

»Moram povedati, da se počutim odlično. Vem, da sem v preteklosti storil veliko napak, a sem se iz njih veliko naučil. Zdaj vem, kakšna je pot, ki jo je potrebno prehoditi, da dosežeš zastavljene cilje. Res je, družina mi je v veliko pomoč in me spodbuja na moji poti. Pomenijo mi vse. Partnerki pa sem seveda hvaležen, da mi je pomagala pri treningih, saj je šlo za druženje na nekoliko drugačen način,« smeje doda Obradović.

Želi si nadaljevanja prvenstva in pokalne lovorike

Tako kot vsi, ki jim nogomet pri srcu, si tudi sam želi, da bi se prvenstvo nadaljevalo. Sploh zato, ker je Mura še vedno v igri za lovoriko. 

»Mislim, da je glede na število tekem, ki so ostale, možno odigrati prvenstvo do konca. Bilo bi škoda, če se ne bi nadaljevalo. Tudi zato, ker ni točnih pravil, kaj bi se zgodilo v primeru prekinitve prvenstva. Za nas bi bila škoda še toliko večja, ker ne bi imeli možnosti storiti to, kar si najbolj želimo. Osvojiti pokalno lovoriko,« je jasen.

Za konec smo ga povprašali še o tem, kje se vidi čez pet let. Kot pravi, sam ne bi imel nič proti temu, da bi takrat še vedno igral na Fazaneriji. Slednjo bi namreč zapustil samo v primeru mamljive ponudbe iz tujine, s katero bi si zagotovil eksistenco, ali v primeru, da ga v klubu ne bi več potrebovali. 

»Če moram odgovoriti zdaj, se za pet let vidim v Muri in v tem času osvojimo vsaj po en naslov v prvenstvu in pokalu,« zaključi Obradović.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kurta (nepreverjen)

Slab golman, ni za Mb, izgubili smo pokal zaradi njega. Premali, to se je ze veckrat pokazalo, da mu je handikap...

Starejše novice