Nov začetek s prav posebno zahvalo: prvo tekmo ob ponovnem zagonu državnega prvenstva so nogometaši Maribora posvetili zdravstvenim delavcem in se odločili za zamenjavo prepoznavnih vijol'čnih za drese v barvah in simbolih zdravstvenih uniform.

S to potezo so pri NK Maribor ob vrnitvi nogometa počastili požrtvovalno delo in predanost celotnega osebja povsod po državi, ki je pokazalo novo dimenzijo herojstva v času epidemije koronavirusa.

Po tekmi v Domžalah bodo unikatne drese predali v dobrodelno dražbo, zbrana sredstva pa donirali v sklad za nakup zaščitne opreme za zdravstvene delavce v UKC Maribor.

 »Za navijače in ljubitelje nogometa so nogometaši njihovi heroji. Pripadnost, podporo in tudi hvaležnost nam pokažejo, tako da oblečejo barve naših dresov, naših uniform. Za nas in nogometaše NK Maribor so največji heroji in prvaki leta 2020 zdravstveni delavci. Zamenjava dresov je naš, nogometni način, da jim rečemo HVALA,«  je gesto pojasnil direktor NK Maribor, Bojan Ban. 

Podpisane drese, ki so jih nogometaši nosili na nedeljski tekmi, bo v prihodnjih dneh mogoče kupiti v dobrodelni dražbi kot že tolikokrat doslej v sodelovanju 15-kratnega slovenskega prvaka in Radia City. Celoten izkupiček bo namenjen UKC Maribor za nakup ustrezne zaščite opreme za zdravstvene delavce ob nadaljnjem spopadanju s koronavirusom. Več informacij v naslednjih objavah na družbenih omrežjih NK Maribor.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice