Maribor si je zaradi žaljivega skandiranja prislužil rekordno visoko kazen.

Na zadnjem večnem derbiju v Celju, ko sta se pomerila Maribor in Olimpija, so navijači poskrbeli za vnovične visoke kazni.

Disciplinski sodnik NZS Roman Rogelj je prisodil Olimpiji za vse incidente skupen strošek 8.200 evrov, medtem ko Mariboru kar 14.650 evrov.

Ljubljanski navijači prislužili 8.200 evrov kazni

Člani navijaške skupine ekipe Olimpija so med tekmo »večkrat skrajno žaljivo skandirali nasprotni ekipi in njenim navijačem, pri čemer ni šlo zgolj za spontano vzklikanje, ampak ampak usklajeno in ponavljajoče skandiranje, ki je vključevalo tudi pozive po ubijanju«, zapisuje Rogelj v zapisniku.

Ker gre za spodbujanje sovraštva oziroma nestrpnosti, je ljubljanskemu klubu izrečena denarna kazen v višini 2.000 evrov. V 17. minuti so člani ljubljanske navijaške skupine aktivirali štiri pirotehnična sredstva, eno pa odvrgli na igralno površino, zato so prejeli kazen v višini 250 evrov. Nato, med 65. in 68. minuto, pa so prižgali večjo količino bakel na tribuni (500 evrov kazni) in tako uničili več sedežev (1000 evrov kazni). Proti koncu tekme, med 89 in 91. minuto, pa so vsaj deset bakel odvrgli na igralno površino, vsled česar je bila tekma eno minuto tudi prekinjena (1.500 evrov kazni za množično prižiganje).

Mariborski pa kar 14.650 evrov kazni

Mariborčani pa so si prislužili kar 14.650 evrov kazni.

Žaljivo skandiranje jim je prineslo 2.000 evrov denarne kazni, ki je potekalo, kot pravi zapisnik NZS, neprenehoma. 

»Že pred tekmo, večkrat pa tudi med njo, so člani organizirane navijaške skupine ekipe Maribor skrajno žaljivo skandirali nasprotni ekipi in njenim navijačem, pri čemer ni šlo zgolj za spontano vzklikanje, ampak usklajeno in ponavljajoče skandiranje, ki je vključevalo tudi pozive po ubijanju. Navedeno brez dvoma predstavlja eno izmed oblik izražanja in spodbujanje sovraštva oziroma nestrpnosti.«

Med 24. in 25. minuto tekme so mariborski navijači na igrišče odvrgli dve bakli in dve dimni bombi, vsled česar je bila tekma eno minuto tudi prekinjena, kar je klubu prineslo kazen v višini 800 evrov za odvržena pirotehnična sredstva na igrišče in 150 evrov zaradi posledične prekinitve tekme.

Med 59. in 60. minuto tekme so člani organizirane navijaške skupine ekipe Maribor na igrišče odvrgli
vsaj deset bakel, vsled česar je bila tekma pol minute tudi prekinjena, zaradi česar sta bili izrečeni denarni kazni v višini 2.000 evrov za odvržene bakle na igrišče in 150 evrov zaradi posledične prekinitve tekme.

V času med 79. in 84. minuto tekme so na tribuni množično prižgali bakle in na igralno površino odvrgli veliko količino papirnatih trakov, kombinacija tega pa je pripeljala do ustavitve tekme za pet minut (1.500 evrov kazni za prižig bakel, 500 za odvržene papirnate trakove na igrišče, 2.000 za ovržene bakle na igrišče in 750 za prekinitev tekme).

Med 79. in 84. minuto tekme so uničili približno 30 stolov na tribuni, pri čemer so dva odvrgli tudi v ograjeni del igrišča (2.000 evrov za vandalizem in 400 za odvržena stola).

Poškodovali pa so tudi eno izmed vozil uradnih oseb, gasilcev in reševalcev, saj so vanje metali pirotehnična sredstva (1.500 evrov). 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice