Muraši so si v prvenstvu izborili četrto mesto, ki prinaša kvalifikacije za Ligo Evropa. Nazadnje so črno-beli svoje tekme v Evropi morali odigrati v Lendavi in Mariboru, tokrat se Evropa, kot vse kaže, vrača na Fazanerijo.

Osnovna težava, ki je Muri v preteklosti preprečevala igranje evropskih tekem na domači Fazaneriji, so bili reflektorji. Ta je bila v letošnjem letu naposled odpravljena, v spomladanskem delu prvenstva so se v Murski Soboti premierno igrale tudi tekme pod umetnim soncem. 

Seveda pa to samo po sebi ne bo dovolj, da bi črno-beli ustregli infrastrukturnim pogojem, ki jih za evropska tekmovanja narekuje UEFA. Predstavniki slednje so se pred časom mudili v Murski Soboti, med svojim obiskom pa so ugotovili še nekatere pomanjkljivosti, ki jih bodo v soboškem prvoligašu morali odpraviti.

Kot je v oddaji Soboški ekran na TV IDEA minuli teden povedal župan, bo posodobitev deležen sektor za gostujoče navijače, kar pa seveda ne bo edina sprememba. Poleg tega, da bo na delu, kjer so gostujoči navijači (vzhodna tribuna) potrebno namestiti sedeže, poskrbeti za streho in urediti vhod do stadiona, se obetajo še nekatere posodobitve.

Rušenje nekdanjega dnevnega bara Gol

Na kopališki 45 bodo namreč v prihodnje morali na novo namestiti praktično vse sedeže, saj bodo ti morali biti enojni. Tega črno-belim letos še ni potrebno storiti, bo pa potrebno, v kolikor si bo Mura tudi v prihodnji sezoni izborila evropsko vstopnico. 

Bodo pa v prihodnjih dneh morali namestiti sedeže tudi v domačem navijaškem sektorju, saj so stojišča, od drugega kroga kvalifikacij za Ligo Evropa naprej, prepovedana.

V prihodnjih dneh naj bi bilo predvideno rušenje nekdanjega dnevnega bara Gol, ki sicer že nekaj let sameva, začasno pa naj bi na tistem delu postavili montažne tribune. V prihodnosti pa naj bi se  tam tudi dogradila vzhodna tribuna.

Dodatna mesta za novinarje in press center

Na Fazaneriji bodo morali do prve evropske tekme poskrbeti tudi za novinarje, saj je mest zanje premalo. Potrebna bo tudi vzpostavitev press centra, ta naj bi bil po naših informacijah v času tekme postavljen in urejen na igrišču z umetno travo, kar je v danem trenutku najbolj optimalna rešitev. 

Prav tako bodo posodobitve deležni stolpi za kamere, od koder se izvajajo televizijski prenosi. Vprašanja o tem, kolikšna je predvidena vrednost investicije, smo poslali tudi na soboško občino, njihov odgovor pa bomo objavili takoj, ko nam ga posredujejo. 

Smo pa izvedeli, da naj bi si soboški prvoligaš s strani NZS obetal sredstva v višini 50 tisoč evrov, kolikor je slovenska nogometna krovna organizacija tudi namenila v razpisu povezanem z infrastrukturo stadionov.

Zgoraj omenjene posodobitve naj bi spadale med tiste najbolj nujne. V kolikor ne bo nobenih težav, bomo tako po letu 1999, evropski nogomet ponovno spremljali na Fazaneriji. Zadnji nasprotnik Mure na Kopališki 45 je bil danski Silkeborg, srečanje pa se je končalo z remijem brez zadetkov.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice