Maribor je na polovici priprav v Turčiji, ki so zaznamovane z okužbami s koronavirusom med nogometaši in strokovnim stabom.

Zaradi okužb znotraj vijol'čnega tabora, ki je sredi priprav v turškem Beleku, so morali odpovedati drugo izmed skupaj predvidenih štirih tekem.

Moštvo je ob vmesnih ovirah nadaljevalo s treningi in bo vračalo tekmovalne občutke na novi preizkušnji. 

Nov termin pripravljalne tekme je četrtek, ob 15.30, nasprotnik bo ukrajinski prvoligaš Kolos, ki je prezimil na šestem mestu in je v letošnji sezoni prvič nastopil v evropskem pokalnem tekmovanju.

Tavares: Kot profesionalci se moramo soočiti in prilagoditi vsem razmeram

»Ni prijetno, ampak kot profesionalci se moramo soočiti in prilagoditi vsem razmeram. Tudi takšnim. Hočemo delati, ker vemo, kako pomembne so priprave. Vse bomo naredili, da ostanemo zdravi. Ves čas smo dosledni pri upoštevanju navodil, pri razkuževanju, uporabi zaščitnih mask, ohranjanju razdalje. Izogibamo se dodatnim stikom, skupaj smo le na treningih in med obroki v jedilnici. Škoda, saj je za utrjevanje moštvenega duha zelo pomembno, da skupaj preživimo čim več časa. Običajno je na pripravah več zadev in časa namenjenega 'teambuildingu', več je tudi sestankov. Tega trenutno ne moremo početi, ni skupnih iger v prostem času, si pa zato še dodatno pomagamo na treningih,« pravi kapetan Marcos Tavares, ki ohranja povezovalno vlogo in prepoznavni nasmešek.

»Obžalujemo, da nismo mogli trenirati v popolni zasedbi«

»Vsak, ki manjka zaradi koronavirusa, z odsotnostjo s treningov izgubi del dosedanje pripravljenosti. Obžalujemo, da nismo mogli trenirati v popolni zasedbi, toda medsebojno se spodbujamo in se še dodatno trudimo. Pazimo nase, oddelamo vsak trening 'na puno', zdaj pa si želimo, da bomo lahko spet tudi igrali in čakamo na potrditev terminov naslednjih tekem,« razkriva za uradno spletno stran Nogometnega kluba Maribor in zagotavlja, da cilj ostaja nespremenjen: postati prvak.

Za Tavaresa so to že jubilejne, desete priprave v Turčiji: »Poznam že vsak kotiček hotela in terenov, toda zame je tukaj vsako leto nekaj posebnega. Ko pridem v Turčijo, vem, kaj nas čaka. Igrišča so v dobrem stanju, organizirane so tekme s kakovostnimi nasprotniki, poskrbljeno za kakovostno, zdravo prehrano. Te priprave so vedno najpomembnejši del zime, izkoristiti moramo ponujene pogoje. Kar počenjamo zdaj tukaj, bo pomembno za nadaljevanje sezone.«

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

POTEM PA GA NE TESTIRAJTE IN NE BO TAVARES VEČ POZITIVEN

Starejše novice