Dve tekmi, dva poraza. Dva dosežena in šest prejetih zadetkov (foto: Jure Banfi).
Maribor ima trenutno manjšo prednost pred četrtouvrščenim kot zaostanek za drugouvrščenim.

»Tekma v Sežani je bila za pozabo, tokrat pa je bila zgodba drugačna. Nadzorovali smo tekmo, fantje so igrali dobro, to sem jim tudi rekel v slačilnici. Imeli smo nesrečo pri kotu, ko tekmecem ni uspela zamisel, a je Bajde nesrečno zadel žogo z glavo. Igra z rezultatsko prednostjo je nato ustrezala gostom, ki so se lahko ob trdnem bloku osredotočali na protinapade. Potem pa smo dobili gol v fazi, ko bi mi morali biti nevarnejši,« v opisu nedeljskega štajerskega obračuna, ki so ga tretjič v tej sezoni dobili Celjani, trener vijoličastih Sergej Jakirović za uradno spletno stran Nogometnega kluba Maribor.

»Mislim, da je bil morda odločilni trenutek tekme, ko je imel 1000-odstotno priložnost Santos. Bil je sam ob vratnici in to mora biti gol. Če bi takrat zadeli, bi bilo vse odprto do konca. Ni nam uspelo, potem smo imeli še en udarec z nogo, uspeli smo zmanjšati in po razpletu moram čestitati Celju za zmago. Kar sem vmes opozarjal, se je uresničilo. Celje je resen kandidat za naslov prvaka, želim jim vso srečo v boju za prvo mesto,« še komentira trener Maribora.

Vijoličaste čaka še 270 minut igre. V tem zaključnem delu takoj že v sredo z gostovanjem pri Bravu. Tokrat v Stožicah.

»Moramo gledati nase, delati dalje in skušati vzeti točke v preostalih treh tekmah. Premora ni, regeneracija bo zaradi zgodnjega termina naslednje tekme zelo pomembna, ob tem izgubili smo tri igralce zaradi rumenih kartonov. Vrhovec, Cretu in Viler so kaznovani, priložnost bodo dobili nekateri drugi fantje in sestavili bomo enajsterico, ki bo v tem trenutku najbolj primerna,« obljublja Jakirovuć.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice