Motokrosisti bodo ta vikend tekmovali na šesti dirki svetovnega prvenstva na Nizozemskem.

Tekmovalci v motokrosu se bodo ta konec tedna na Nizozemskem pomerili na šesti dirki svetovnega prvenstva, na veliki nagradi Evrope. Valkenswaard je znan po zahtevni peščeni progi, na kateri slovenski adut Tim Gajser še ni zmagal. Njegov najboljši rezultat na tej progi je bil tretje mesto na lanski dirki.

V soboto popoldne bodo na sporedu kvalifikacije. Prva vožnja dirke bo v nedeljo ob 14. uri, druga ob 17. uri. Prenos si bo možno ogledati na Šport TV 1.

Gajserjev tekmec, osemkratni svetovni prvak Antoni Cairoli, je na tej progi zmagal že kar šestkrat. Gajser je po izjemni drugi vožnji na zadnji dirki izjemno motiviran in želi nadaljevati z zmagovalnimi niz. Motiviran pa je tudi njegov italijanski tekmec, ki se je, prejšnjo nedeljo na domači tekmi, neverjetno prebil v ospredje. Cairoli in Gajser sta zagotovo prvi imeni letošnjega prvenstva in zagotovo se ta konec tedna obeta odlična predstava dveh vodilnih motokrosistov. Naš najboljši motokrosist ima pred Italijanom osem točk prednosti.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice