Danes se bo v Orljonoku začela nova sezona svetovnega prvenstva v motokrosu. Branilec naslova v elitnem razredu MXGP Tim Gajser bo prvo tekmovalno vožnjo v sezoni 2021 začel ob 12.15 po slovenskem času.

Tako kot v lanski kronski sezoni tudi v letošnji ne gre povsem brez težav. Začetek so nekajkrat prestavili, zdaj pa bodo dirkači končno lahko podaljšane priprave spremenili tudi v tekmovalne nastope na najvišji ravni.

Visoke cilje ima v tudi prihajajoči sezoni svetovni prvak Gajser

»Skušal bom ne razmišljati o tem, se osredotočiti nase in odpeljati, kot znam. Če bom sproščen, se lahko spet borim za naslov,« je o obrambi lovorike dejal trikratni prvak elitnega razreda MXGP Tim Gajser.

V Orljonoku ob Črnem morju se tako začenja zgoščena sezona 2021. Zadnjo zmago na tem prizorišču iz leta 2019 bo branil prav Gajser. Pozneje pa bo sledila naporna sezona s še 18 postajami, predviden konec je šele decembra v Indoneziji.

V Rusiji pa bo nastopal še en slovenski predstavnik, Jan Pancar v šibkejšem razredu MX2.

Danes se bo dogajanje začelo z jutranjimi treningi in kvalifikacijami za oba razreda, prvo tekmovalno vožnjo bodo v MX2 imeli ob 11.15 po slovenskem času, drugo ob 14.10. Gajser in druščina bodo prvič na stezi ob 12.15, drugič pa ob 15.10.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zikollino (nepreverjen)

Tim, fsi držimo pesti in navijamo zate ... pokaži jim, kaj znaš ... gremoooooooooo ...

Starejše novice