Na povratni tekmi pokala Slovenije minulo sredo, v kateri so se na Fazaneriji pomerili vijol'čni in črno-beli, ni manjkalo vroče krvi med navijači. To je opazil disciplinski sodnik.

Zaradi nešportnega in neprimernega vedenja organizirane navijaške skupine oziroma njenih članov je disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Roman Rogelj Nogometni šoli Mura izrekel denarne kazni v višini 250 evrov za prižiganje bakel na tribuni, 250 evrov za žaljivo vzklikanje športnemu direktorju nasprotne ekipe, 500 evrov za razvitje transparenta ter žaljivo vzklikanje nasprotni ekipi in njenim navijačem ter 450 evrov zaradi predkaznovanosti kot oteževalne okoliščine. 

Pri izreku enotne denarne kazni, to je 1300 evrov, je bila upoštevana pisna izjava kluba.

Po besedah disciplinskega sodnika so navijači Mure v 1. minuti tekme na tribuni prižgali več bakel, v 73. minuti so žaljivo vzklikali športnemu direktorju nasprotne ekipe, v 75. minuti pa so razvili transparen t z neprimerno vsebino in žaljivo vzklikali nasprotni ekipi in njenim navijačem.

Prav tako je Rogelj zaradi nešportnega in neprimernega vedenja organizirane navijaške skupine Maribora oziroma njenih članov izrekel denarne kazni v višini 100 evrov za prižiganje bakle na tribuni v 51. minuti, 450 evrov za aktiviranje bakel v 71. minuti (250 evrov zaradi prižiganja na tribuni in 200 evrov za odvrženo baklo na igrišče), 250 evrov za žaljivo vzklikanje in 750 evrov zaradi predkaznovanosti kot oteževalne okoliščine.

Enotna denarna kazen za navedeno kršitev in predkaznovanost tako znaša 1550 evrov.

Navijači Maribora so po besedah disciplinskega sodnika v 51. minuti tekme na tribuni prižgali eno, v 71. minuti pa več bakel, pri čemer so eno odvrgli na igrišče, v 84. minuti pa so žaljivo vzklikali nasprotni ekipi in njenim navijačem.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice