Foto: RK Maribor Branik
Rokometni klub Maribor Branik ima novo okrepitev. Vijoličasti dres bo odslej nosil izredno nadarjeni srednji zunanji igralec Aleksa Veselinović.

20-letni rokometaš ima navkljub mladosti tudi precej mednarodnih izkušenj. Veselinović prihaja iz Kragujevca, kjer je igral za domači Radnički. Ob igranju za mlajše vrste srbske reprezentance se je hitro podal na tuje, saj je že leta 2018 prestopil k finski zasedbi PIF Parainen.

S srbsko reprezentanco do 18 let je leta 2018 na evropskem prvenstvu na Hrvaškem osvojil 8. mesto, na turnirju pa je na sedmih tekmah dosegel 16 golov in dokazal, da gre za izredno nadarjenega igralca, ki bo v novi sezoni dodal širino in hitrost naši zunanji vrsti, so sporočili iz kluba.

»Želim si, da pridemo do dobrega rezultata«

»Za prestop v Maribor sem se odločil po daljšem pogovoru z direktorjem, ki mi je razkril načrte za delo, in zaradi dejstva, da ekipo vodi vrhunski trener,« je povedal Veselinović. 

»Slišal sem, da ima Maribor mlado ekipo, po vseh informacijah pa sem hitro ocenil, da lahko s fanti naredimo dober rezultat. Moja pričakovanja so visoka. Soigralci so super, na igrišču se trdo dela, v slačilnici pa je dobro in sproščeno vzdušje. Zares si želim, da pridemo do dobrega rezultata in da bomo z dobrimi igrami zadovoljili navijače ter da bo mesto ponosno na nas,« je še dodal.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice