FOTO: Jure Banfi
Maribor bo v četrtek s finalom pokala zaključil letošnjo sezono, že dan zatem pa se bodo začele prve kadrovske spremembe. Znano je že, kdo vse zapušča Ljudski vrt.

Prihaja čas, ko bo športni direktor Zlatko Zahović znova v ospredju. Govora je seveda o poletnem prestopnem roku, v katerem bo spremembe doživljala tudi zasedba Maribora. Tako se že govori, da naj bi vijoličaste okrepila tako Rok Kronaveter kot Rudi Požeg Vancaš, že pred njima pa sta zvestobo Mariboru obljubila Andrej Kotnik in Špiro Peričić.

Vršič se poslavlja iz Ljudskega vrta, z njim odhaja še četverica

Vijoličaste ta četrtek čaka še en vrhunec sezone - finale Pokala Slovenije, v katerem se bodo pomerili z Olimpijo. Že dan zatem se bo za nogometaše začel dopust, za nekatere pa bo zadnji majski dan tudi zadnji dan v Ljudskem vrtu. Zahović je v pogovoru za oddajo Goool! razkril, da nogometašem, ki se jim iztekajo pogodbe, teh ne bodo podaljšali.

To pomeni, da bodo svojo pot pri Mariboru še ta teden zaključili Dare Vršič, Denis Šme, Sunny Omoregie in Nino Irgolič. Poleg njih se profesionalna pogodba izteka tudi Mirku Mutavčiću, pred katerim je sicer še eno leto mladinskega staža.

Dare Vršič

Največji pečat med vsemi je v vijoličastem dresu pustil 34-letni Segovčan Vršič, ki je za Maribor v šestih sezonah odigral 164 tekem in zabil 27 golov. Maribor je želel zapustiti po izjemni sezoni 2016/2017, v kateri je zabil kar 11 golov, a mu ni uspelo prestopiti v tujino. Avgusta 2017 se je skesan vrnil v Ljudski vrt, a v zadnjih dveh sezonah, razen prebliskov na posameznih srečanjih, ni uspel več zadovoljiti apetitov mariborske stroke.

Denis Šme

Šme je bil član Maribora od poletja 2015, a so ga v zadnjih letih pestile poškodbe. Zaradi tega je bil v drugi polovici lanskega leta posojen v Aluminij, a se je na zadnji tekmi sezone znova poškodoval in bil primoran izpustiti celotno letošnjo sezono. Za 25-letnega branilca bo prihodnji izziv nedvomno najti sredino, kjer bo lahko redno igral in po težavah s poškodbami skušal izkoristiti svoj nedvomni potencial. V vseh tekmovanjih je za Maribor zaigral na 32 tekmah.

Sunny Omoregie

Vijoličaste s koncem maja zapušča tudi 30-letni nigerijski napadalec Sunny Omoregie, ki se je v Maribor preselil v sezoni 2016/2017 iz Celja. V prvi sezoni je na 16 nastopih zabil pet golov, nato pa razen 89 minut v sezoni 2017/2018, priložnosti ni več dobil.

Nino Irgolič

Četrti vratar Maribora v svoji karieri ni zabeležil niti enega članskega nastopa v vijoličastem. Otrok Mure in sin nekdanjega vratarja Janka Irgoliča je v Maribor prišel že kot kadet in ostal šest let. V lanski sezoni je bil posojen v Veržej, zdaj pa si bo moral poiskati nov izziv.

Mirko Mutavčić

Profesionalna pogodba se izteka tudi 18-letnemu vezistu Mirku Mutavčiću. Ta se je pred štirimi leti preselil v Maribor iz Nove Gorice in v vijoličastem igral najprej za kadetsko, zdaj pa še mladinsko zasedbo. Profesionalna pogodba se mu izteka, pred njim pa je še eno leto mladinskega staža.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice