Prvo počivališče Drava Bike v Občini Lovrenc na Pohorju (arhiv: Občina Lovrenc na Pohorju).
V Občini Lovrenc na Pohorju so postavili prvo kolesarsko počivališče »Drava Bike« v skladu s Smernicami za opremo in postavitev počivališč na Dravski kolesarski poti.

Postavitev počivališč je ena izmed aktivnosti v okviru projekta Dravske kolesarske poti, ki ga koordinira Regionalna razvojna agencija za Podravje – Maribor (RRA Podravje – Maribor).

Počivališče v Lovrencu je financirano iz proračuna občine Lovrenc na Pohorju, torej iz lastnih sredstev, brez drugih virov.

Prvo počivališče Drava Bike v Občini Lovrenc na Pohorju (arhiv: Občina Lovrenc na Pohorju).

Omenjeno kolesarsko počivališče se nahaja na vrhu Činžata, od koder se ponuja tudi čudovit razgled na okoliške hribe.

Kot omenjajo v Lovrencu, si bodo kolesarji po napornem vzponu lahko oddahnili v naravni senci mogočne smreke ter se osvežili s svežo pohorsko vodo.

Grafična podoba Dravske kolesarske poti v Sloveniji in na Hrvaškem bazira na logotipu »DravaBike« in v skladu s tem je vzpostavljen koncept počivališč.

Prvo počivališče Drava Bike v Občini Lovrenc na Pohorju (arhiv: Občina Lovrenc na Pohorju).

Počivališče je namenjeno relaksaciji, počitku in uživanju v naravi, kar je tudi cilj nove kolesarske poti

S kombinacijo lesa oziroma desk je prikazana povezava s splavarjenjem in splavi, ki so bili na Dravi v preteklosti glavni prepoznavni element.

Koncept počivališč

Nova počivališča so zasnovana iz več elementov, ki omogočajo prilagajanje postavitve in opremljenosti počivališča glede na lokacijo, potrebe in prostor, ki je na voljo. Lahko so pokrita ali brez strehe.

Koncept počivališč

S počivališči »DravaBike« sledijo avstrijskemu konceptu počivališč, ki so ga nekoliko nadgradili in mu dodali slovenski pečat z logotipom DravaBike.

Elementi omogočajo, da se lahko počivališče prilagaja potrebam posamezne lokacije in se vizualno vklapljajo tako v naravno kot bolj urbano okolje.

V projektni skupini za pripravo Smernic za opremo in postavitev počivališč na Dravski kolesarski poti sta sodelovala Uroš Rozman in Aleš Rupreht (RRA Koroška d.o.o.).

Počivališče v Lovrencu je prvo v nizu počivališč, ki bodo letos postavljena ob Dravski kolesarski poti na območju celotne reke Drave. 

V sklopu izgradnje kolesarske poti Ruše – Limbuš  bodo postavljena štiri počivališča, ki jih financira Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo (tri bodo postavljena v Rušah in eno v Mariboru). 

V sklopu projekta sodelovanja »Naša Drava« bodo počivališča postavljena tudi v občinah: Dravograd, Muta, Vuzenica, Radlje ob Dravi, Podvelka, Miklavž na Dravskem polju, Starše, Duplek in Ormož.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice