Nov trener Sergej Jakirović je prispel v Maribor in v skladu s predpisi čaka na prvi delovni dan v Ljudskem vrtu, so sporočili na uradni spletni strani Nogometnega kluba Maribor.

Iz Nogometnega kluba Maribor so sporočili, da so storili naslednji korak pri začetku novega vijol'čnega projekta. V četrtek se je nov trener Sergej Jakirović preselil v Maribor, a še ne more stopiti v Ljudski vrt. Glede na specifičnost situacije njegov prihod poteka v treh korakih. 

»Po sklenitvi dogovora in predstavitvi na daljavo mora v skladu s predpisi po prečkanju slovenske meje najprej prestati teden samoizolacije. Ko bo potekla predpisana odredba in bodo razmere omogočale, pa bo lahko začel tudi z delom na stadionu. Prav tako kot nova sodelavca v strokovnem štabu Marko Salatović in Marin Ivančić,« so sporočili na uradni spletni strani kluba.

»Vse je potekalo brez zapletov, prišli smo čez mejo, imeli s seboj vsa potrdila in se namestili v Mariboru. Po državnih odredbah zdaj sledi samoizolacija. S prilagajanjem ne bo težav, ko je človek psihološko pripravljen na vse, prestane tudi takšne situacije. Čakamo na dovoljenje, da bi lahko začeli s treningi v manjših skupinah. Verjamem, da igralci in vsi skupaj že komaj čakamo, da mine to obdobje individualne vadbe,« je ob svojem prvem dopoldnevu v mestu ob Dravi pojasnil Jakirović.

Dodaja, da v tednu samoizolacije nikakor ne bo dolgčas: »Dovolj bo dela, pripravili bomo načrt aktivnosti v prihodnjem obdobju, dorekli številne zadeve, ki nas čakajo. Tako da je zdaj najpomembnejši naslednji korak, ko bomo lahko prišli v Ljudski vrt in začeli z delom.«

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice