Ljudski vrt danes gosti derbi zadnjega kroga prve polovice Prve lige Telekom Slovenije. Maribor se bo po zmagi v Kopru pomeril z Muro, s katero se je opekel konec oktobra.

Maribor danes čaka spopad z Muro. Vijoličasti obljubljajo popolno osredotočenost. 

»Kot ekipa smo v zadnjem obdobju zelo napredovali, a še imamo možnosti za nadgradnjo. Pomembno je, da imajo igralci v mislih, da je najpomembnejši kolektiv in ne posameznik. V tem je naša največja moč. Kdor igra, je vesel. Kdor je manj na igrišču, pa trdo dela, da je pripravljen, ko pride priložnost zanj,« v napovedniku zadnje tekme v drugi četrtini prvenstva poudarja trener vijoličastih Mauro Camoranesi.

Med kandidate za nastop se po tekmi prepovedi igranja vrača Ilija Martinović, zaradi poškodb pa sta izven kadra Kenan Pirić in Felipe Santos.

Rezultati v zadnjem obdobju - sedem zmag na osmih tekmah - so prinesli dodatno energijo. Da je dovolj moči za zadnje poglavje jeseni, potrjuje Blaž Vrhovec, strelec prvega zadetka na Bonifiki.

»Je že bil čas, da gre kakšna v gol (smeh). Vesel sem, da sem prispeval delež, toda najbolj pomembno je, da se zmaguje. Zdaj pa smo že posvečeni zaključnemu delu priprav na naslednji izziv. Dobro smo se prilagodili zahtevam trenerja, imamo pozitivno ozračje v slačilnici in želimo ostati na zmagovitih tirnicah. Radi bi šli na zimski premor s čim boljšo popotnico, to je naš cilj. Na voljo je šest točk, skušali bomo vzeti vseh šest. Mura je odlično organizirana in vodena ekipa, tekme proti njim so vedno zahtevne. Nikdar ni lahko najti poti do njihove mreže in tudi tokrat ne bo nič drugače,« pravi Vrhovec.

Tekma se bo v Ljudskem vrtu pričela ob 17.15.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vpišite vaše i… (nepreverjen)

Upamo na ugoden rezultat v korist Mariboru ampak počakajmo kako se bodo gosti postavili ....Tale tekma bo zelo pomembna tako za Maribor kot za Prekmurce ...Ampak kdor želi biti prvak mora to dokazati tudi na igrišču...Zato Mariboru želim veliko športne sreče in znanja ob pozitivnem rezultatu...

Starejše novice