Kljub številnim pozivom in naporom, da bi dosegli spremembo odloka, se vsa tekmovanja pod okriljem Nogometne zveze Slovenije zaustavljajo.

V zadnjih dneh so se zvrstili številni pozivi iz nogometnih krogov, pa tudi iz drugih športnih sredin, da bi vlada vendarle spremenila določila odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov.

Slednji močno omejuje treninge in prepoveduje izvedbo državnih športnih tekmovanj v času tako imenovanega zaprtja države od 1. aprila do vključno 11. aprila 2021.

Niso uspele športne zveze, ne Olimpijski komite Slovenije - Združenje športnih zvez, niti pozivi nogometnih klubov, kot so Maribor, Olimpija in Mura. Odlok ostaja nespremenjen. Tako bo Slovenija praktično edina v Evropi zaustavila najelitnejša državna športna tekmovanja. 

Mijatović je, kot pravi, razočaran nad nestrokovno in neprofesionalno obravnavo nogometa in športa pri odločevalcih (foto: Bobo).

V Nogometni zvezi Slovenije upali zaman

Kot so danes sporočili z Nogometne zveze Slovenije, predsednik Radenko Mijatović ni mogel skriti razočaranja.

»Še enkrat več smo prizadeti in razočarani nad nestrokovno in neprofesionalno obravnavo nogometa in športa pri odločevalcih, ki s takšnimi odločitvami povzročajo ogromno in nepopravljivo škodo nogometu ter športu na splošno. Upali smo, da bodo naši pozivi in argumentacije, ki smo jih poslali na vlado in ustrezne institucije, vplivali na spremembo dikcije odloka, ki bi nadaljevanje največjih ligaških tekmovanj v državi dovoljeval, pa smo očitno ponovno ostali brez kakršnihkoli odgovorov,« je povedal za spletno stran krovne nogometne organizacije v državi.

V Prvi ligi telekom Slovenije bosta tako prestavljena naslednja dva kroga, Mura pa bo ponovno v pogonu 17. aprila proti Olimpiji na domači Fazaneriji. Če seveda ne bo prišlo do podaljšanja ukrepov.

Ravno tako se ponovno zaustavlja druga slovenska nogometna liga, ki je šele konec marca po več mesečni prekinitvi lahko nadaljevala. Ista usoda je doletela seveda tudi ženski nogomet.
 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice