Foto: Jure Banfi
Vijoličasti so danes tudi uradno predstavili še drugega novinca v poletnem prestopnem roku, to je Rok Sirk.

Rok Sirk ni klasični novinec, ampak prej povratnik v Ljudski vrt, z Mariborom je podpisal dvoletno pogodbo.

Sirk si je za nov izziv izbral trinajstico. Kot srečno številko iz časov igranja pri Muri, ko je vmesni sezoni končal s 30 goli in z enakomerno porazdelitvijo – po 15, piše na spletni strani Nogometnega kluba Maribor.

Sirk mešanica mladosti in izkušenj

Športni direktor Marko Šuler je ob prihodu novega člana, ki prihaja v statusu prostega igralca med drugim dejal, da je Rok mešanica mladosti in izkušenj, glavni del kariere je še pred njim, v tem trenutku pa pri sestavljanju novega mozaika pomeni tisti del, ki ga potrebujejo. 

»S svojim garanjem in trudom, ki ga spremlja skozi dosedanjo kariero, sodi v našo zgodbo, tako nogometno kot značajsko,« pravi Šuler.

Pomislekov ni bilo

Sirk pravi, da so občutki ob vrnitvi takšni, kot da bi včeraj zapustil Maribor in se vrnil nazaj domov. 

»Pomislekov ni bilo, s športnim direktorjem sva se slišala in hitro dogovorila. Če je želja obojestranska, so dodatne besede odveč. Prihajam motiviran in v dobrem stanju,« pravi Sirk.

Kot še piše na uradni spletni strani vijoličastih, je pogled na Ljudski vrt v prenovljeni podobi pri Sirku obudil vtise, a prinesel tudi nova spoznanja. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

"okrepitev", zgolj 4 nastopi v drugi poljski ligi malo jači igralec

en (nepreverjen)

Okrepitev? Maribor je še nedolgo nazaj kupoval najboljše in najdražje igralce v slovenski ligi in iz tujine vozil drage igralce o katerih so drugi slovenski klubi lahko samo sanjali. Sedaj pa po klubih pobirajo igralce ki imajo proste roke in so zastonj, ker jih njihovi in drugi klubi več nočejo. Nizko so padli... zelo nizko... ampak tako pač je, ko v eni sezoni narediš skoraj 4milijone minusa. Še ena taka sezona z takim minusom na računu pa bomo v Ljudskem vrtu lahko spremljali 5.ligo...

Nakladač Šuler (nepreverjen)

V tujini je popušil kot STARA KUZLA!!!

Starejše novice