Slika je simbolična (foto: Jure Banfi).
Mura potrdila odhod, Maribor pa prihod Aljaža Antolina.

Sedaj sta tudi uradno oba vpletena kluba potrdila, da se 18-letni vezist Aljaž Antolin iz Murske Sobote seli v štajersko prestolnico.

Kot so zapisali pri aktualnih državnih prvakih, so v klubu želeli, da nadarjeni vezist ostane v Murski Soboti, kjer je imel še veljavno pogodbo za eno leto, a je prevladala njegova želja po prestopu v Maribor. 

Antolin je bil dolgoletni član Mure, kjer je igral od selekcije U10, v lanski sezoni je v članski ekipi debitiral proti Taboru Sežana in zbral skupno tri nastope v članski konkurenci.

V mladinski in kadetski ligi pa je za Muro odigral 73 tekem in kot zvezni igralcev zabil 29 golov. 

V Mariboru ga vidijo kot naložbo za prihodnost

»Pojavila se je priložnost, ki je nismo mogli zapraviti. Naša želja je, da bi v Mariboru imeli čim več nadarjenih slovenskih fantov in Aljaž je eden tistih, ki kljub svoji mladosti izstopa ter pomeni naložbo za prihodnost. Še eden up, na katerega ne samo Maribor, ampak tudi mlajše reprezentančne selekcije, lahko v prihodnje resno računajo. Želja je bila obojestranska, tudi v njegovem primeru je opazno, da je Maribor postal velika želja mladih talentov, ki spoznavajo, da tukaj lahko dobijo priložnost. Verjamem, da smo naredili zelo dobro potezo,« je ob prestopu dejal športni direktor vijoličastih Marko Šuler.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ROLA (nepreverjen)

Samo če mu Rožman nebo dal zadostne minutaže bo imel opravka z njegovim slavnim očetom ( trenerjem članske ekipe Renkovec) kot je Šimonča pri Muri

Starejše novice