Foto: Jure Banfi
Po porazu v Kopru je Nogometni klub Maribor doletel še en udarec. Aleks Pihler bo zaradi počene fibule naslednjih šest tednov odsedel na klopi.

»Ko sem slišal, da je počilo, sem se zavedal, da ne bo okej,« je povedal Aleks Pihler in nadaljeval: »Nisem vedel, za kaj natančno gre, a sem slutil, da se bo verjetno treba sprijazniti z daljšim premorom. Nisem mogel stopiti na nogo, po tekmi so me odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor in po pregledu sem končal v ‘gipsu’.«

»Vedno je lahko tudi slabše,« pravi osmoljenec obračuna v Kopru in dodaja: »Sreča v nesreči je, ker bi lahko bile posledice še hujše.«

»Glede na to, da sledi prekinitev prvenstva, bo to obdobje brez igranja krajše, kot deluje na prvi pogled. Po enem tednu me čaka prvi pregled, upam, da bo vse potekalo po načrtih. Najprej je predpisano mirovanje, potem pa bom začel prihajati v Ljudski vrt in opravljal vaje, ki jih lahko v uvodni fazi okrevanja,« dodaja Pihler.

Pihler v svoji karieri neprijetnosti s poškodbami ni imel, zdaj se bo moral prvič soočiti z daljšim mirovanjem.

»Zavedam se pomena ustreznega odziva v prvih dneh po poškodbi in storil bom vse, da se ob upoštevanju navodil čim prej vrnem v delovni ritem,« je povedal. 

Pihler bo vijoličaste na naslednjih tekmah tako moral spremljati z razdalje. Verjame, da se bodo že v soboto veselili novih točk. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

TO JE OKREPITEV ZA MARIBOR NE PA UDAREC, PIHLERČEK JE IGRALEC ZA 2. SNL

Starejše novice