Foto: Jure Banfi
Negativna serija vijoličastih je privedla do spremembe na klopi: Radovan Karanović ni več trener Nogometnega kluba Maribor. Kdo ga bo nasledil?

Prostemu padu Maribora ni videti konca. Državni prvaki so izgubili tudi v Domžalah in po šestem zaporednem porazu še poglobili brezno.

Negativni rekord kluba pa je zdaj privedel tudi do zamenjave trenerja, kar se je obljubljajo že nekaj časa. 

»Najti je treba novo energijo, vrniti fante v ustrezno stanje«

Sodelovanje s Karanovićem, ki je spomladi vrnil naslov prvaka v Ljudski vrt, v zadnjem obdobju pa ni uspel najti izhoda iz krize, je s 15. avgustom uradno zaključeno.

»Od danes naprej Radovan Karanović ni več glavni trener Nogometnega kluba Maribor. Verjeli smo do konca in bili popolnoma osredotočeni pri namenu, da skušamo obrniti zadeve. Takšne odločitve so težke, a to je trenutek, ko se tako klub kot jaz v moji vlogi moramo odzvati. V našem primeru je bila reakcija nujno potrebna.

Vemo, kaj je pred nami, kaj nas čaka in morali smo povleči takšno potezo. Z naše strani zahvala trenerju za opravljeno delo, skupaj smo dosegli velike zadeve, tega ne gre pozabiti. Pri svojem delu je vztrajal do konca in storil vse, da bi vrnil moštvo na zmagovito pot. Klub mu je namenil podporo, a rezultatskega preobrata ni bilo in to je tista plat športa, ko se moramo odzvati.

Najti je treba novo energijo, vrniti fante v ustrezno stanje, da pokažejo, kar zmorejo in obrniti zadeve v drugo smer,« je odločitev o spremembi na klopi pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Kako se je na spremembo odzval Karanović?

Radovan Karanović je sicer vodil moštvo na 39 tekmah, zabeležil 19 zmag, osem neodločenih rezultatov in 12 porazov. Med prejšnjo sezono je ekipo, ki jo je ob odhodu njegovega predhodnika Simona Rožmana prevzel na šestem mestu, dvignil in popeljal do naslova prvaka.

Neuspešna otvoritev sezone 2022/23, ko so vijoličasti po petih prvenstvenih krogih s štirimi porazi na zadnjem mestu in so skupaj nanizali kar šest zaporednih porazov, pa je žal pomenila razlog za spremembo na klopi.

Kaj je ob tem povedal Karanović?

»Po osvojenem naslovu in uspešnem začetku evropskih kvalifikacij je kazalo povsem drugače, zdaj pa se je marsikaj obrnilo na glavo. V nekaj manj kot letu dni smo opravili veliko dobrega dela, z izjemo zadnjega meseca, ko je bil izkupiček slab. Vodstvu kluba bi se zahvalil za ponujeno priložnost, navijačem za podporo.

Maribor bo vedno ostal moj klub, vsem želim uspešno nadaljevanje sezone. Iskreno želim, da se situacija obrne, da se moštvo vrne na uspešno pot, se skuša uvrstiti v skupinski del evropskega tekmovanja, nadaljuje z zbiranjem točk v prvenstvu in na ta način zažene novo, pozitivno energijo ter uresniči želje navijačev,« zaključi Karanović.

To so morebitni novi kandidati

Po neuradnih informacijah je sicer Šuler Karanovićevega naslednika iskal že prejšnji teden in tipal med morebitnimi kandidati, zdaj pa bo moral seveda iskanje še pospešiti.

Že v četrtek namreč Maribor v Ljudskem vrtu čaka prva tekma play-offa za konferenčno ligo, ko bo gostil romunski CFR Cluj. Kako torej naprej, bo znano v najkrajšem možnem času.

»Namenjali smo dosedanjemu trenerju vso podporo do konca v želji, da obrnemo zadeve. Nekaj kandidatov za novega trenerja je, o imenih še ne bi. Naša naloga je, da najdemo najprimernejšega, ki lahko kratkoročno obrne zadeve in uspešno pelje naš projekt naprej tudi dolgoročno,« poudari Šuler.

Glavna kandidata, ki bi morebiti lahko nadomestila mesto Karanovića naj bi bila Goran Tomić ter Dean Klafurić, SportKlub pa kot možnega naslednika omenja še Dejana Grabića.

Med kandidati zagotovo lahko pričakujemo še koga, je pa jasno, da se Mariborčanom z izbiro novega trenerja zelo mudi.

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Miroslav (nepreverjen)

Šuler, kaj čakaš, še ti moraš odit.

Snezic (nepreverjen)

Tudi igralce bi mogli menjat

SLO (nepreverjen)

Nobeden brihten trener ne bo prevzel takšne ekipe. Kadrovanje za zapor.

pohorskisvizec

Verjetno je krivda na obeh straneh!

Surfeiter (nepreverjen)

Pa ti si pravi biser ... srečni tvoji ... vse veš in na vse imaš odgovor ...

In reply to by pohorskisvizec

pohorskisvizec

Tako kot ti Dr surf....bmw M5, jahta....kje si že delal doktorat?

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Doktorata nimam, sem pa magister ...

In reply to by pohorskisvizec

. (nepreverjen)

majster za meglo mesat?

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Surfeiter (nepreverjen)

Vprašaj mamico ... ona meša ...

In reply to by . (nepreverjen)

pohorskisvizec

hahah...meglo imaš ti kje drugje bluzer Dr .surf!

In reply to by Surfeiter (nepreverjen)

Starejše novice