Foto: Jure Banfi
Že nekaj časa je bilo jasno, da Robert Voloder spomladi ne bo igral v dresu Maribora. Osrednji branilec se po uspešni jeseni seli v severnoameriško ligo MLS, prestop je danes tudi uradno potrjen.

Že nekaj časa je bilo jasno, da Robert Voloder spomladi ne bo igral v dresu Maribora. Osrednji branilec se po uspešni jeseni seli v severnoameriško ligo MLS, prestop je danes tudi uradno potrjen.

»Ni začel priprav z moštvom, zdaj je dokončno znano, da jih ne bo nadaljeval. Potrjujemo odhod: Robert Voloder zapušča naše vrste in se seli v ZDA. Naslednja postaja Sporting Kansas City,« so sporočili iz Maribora.

Odhod Nemca balkanskih korenin ni presenetljiv, o njem se je šušljalo že decembra, ob pričetku zimskih priprav pa ga je potrdil športni direktor Maribora Marko Šuler.

Prvi kadrovik vodilnega kluba Prve lige Telemach je že tedaj razkril, da so si Štajerci, ki so si Voloderja poleti izposodili, po jesenskem delu sezone pa so ga od Kölna odkupili v svojo last, v zameno za branilca izpogajali desetkratnik vloženih sredstev.

Odhaja po uspešni jeseni

»To res ni običajna pot nogometaša iz Nemčije in marsikdo se zanjo ne bi odločil. Toda od začetka sem verjel, da je to idealna možnost. Čas, ki sem ga preživel tukaj, je potrdil, da sem se odločil prav. Vsakomur lahko Maribor toplo priporočam, ne glede na starost. 

Vsak bo tukaj imel pogoje za nogometni razvoj oziroma napredek. Klub omogoča, da razviješ in pokažeš svoj potencial, ob tem pa da igraš evropske tekme, kar je seveda tudi zelo mikavno,« ob slovesu sporoča Voloder.

V preteklosti član mlajših selekcij Kölna se od Ljudskega vrta poslavlja po uspešnih predstavah v jesenskem delu sezone. V dresu Maribora je v vseh tekmovanjih odigral 2160 minut, dvakrat se je vpisal tudi med strelce.

Dodaja, da Maribor zapušča s pozitivnimi občutki, trenerjem pa je hvaležen za zaupanje, ki ga je po svojem mnenju upravičil. Verjame, da ima ekipa ob nadaljevanju predstav iz zaključka jesenskega dela sezone in podpori navijačev odprto pot do naslova državnega prvaka.

Maribor že našel zamenjavo

Šuler je v zadnjih tednih večkrat priznal, da so si pri petnajstkratnih državnih prvakih želeli, da bi mladega reprezentanta Nemčije tudi spomladi zadržali v mestu ob Dravi, a je bila ponudba iz ZDA preveč mamljiva:

»Prišel je kot posojen igralec, odhaja v zgodbi z razpletom, ki je uspešna za obe strani. Vse posoje med poletnim prestopnim rokom so bile opravljene z namenom, da je Maribor imel realno možnost odkupa. 

Pri Robiju smo se odločili za odkup, njegove predstave pa so izzvale pozornost tujih oglednikov in pripeljale snubce z različnih strani. Odhaja v MLS, njegov primer dokazuje, da je tudi v tako kratkem času mogoče iz Maribora narediti korak naprej. 

Prizadevali smo si, da bi ostal dlje, toda po prejeti ponudbi je želel narediti korak naprej. Nismo ga mogli zadržati, v skupnem seštevku gre za pozitivno zgodbo, saj smo s kreativnostjo, iznajdljivostjo z zelo majhnim vložkom prišli do kakovostnega igralca in finančnega dobička.«

V štajerski prestolnici so sicer že poiskali zamenjavo za Nemca, pred dnevi se je vijoličastim pridružil branilec Max Watson. Šved je konec prejšnjega tedna že zaigral v dresu novega kluba.

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dd (nepreverjen)

VSE PRODAT, POTEM PA SE JOKAT KO BOSTE SPET BREZ KANTE

SLO (nepreverjen)

Malo nazaj si pisal, da bo Maribor na 6. mestu tako, da tvoji pogledi ne pijejo vode.

In reply to by dd (nepreverjen)

dd (nepreverjen)

SAJ BO, ODŠLI SO TRIJE POMEMBNI IGRALCI PRIPELJALI PA SO SAMO NEKEGA ŠVEDA, OLIMPIJA IN DANES MOČNO OKREPLJEN KOPER JIH BOJO POŠOLALI

In reply to by SLO (nepreverjen)

Starejše novice