Foto: Nogometni klub Maribor
V taboru vijoličastih so potrdili, da bo ekipo do leta 2024 vodil Simon Rožman.

V Nogometnem klubu Maribor so potrdili to, kar smo včeraj že poročaliMarko Šuler je izbral novega trenerja vijoličaste čete, to je Simon Rožman.

Maribor gre na novo pot

V Ljudskem vrtu so predstavili novega trenerja Simona Rožmana, ki je pogodbo podpisal do leta 2024, prvi trening z moštvom pa bo opravil že v ponedeljek.

Kot so povedali na novinarski konferenci, so bili že nekaj časa v pogovorih, zato so se pri idejah glede na pot, ki so si jo zastavili, hitro uskladili.

V resnih kombinacijah je bil tudi Saša Gajser, ki pa zaradi težav z licenco ne more biti dolgoročnejša rešitev.

»Odločili smo se za Simona Rožmana. Rezultati in zgodovina povejo svoje, vsak dan se ne ponudi možnost dobiti tako uspešnega, mladega trenerja, z zanimivo vizijo. Predvsem pa deloholika, ki je popolnoma predan klubu in svojemu delu. To je bila priložnost, ki jo je bilo vredno izkoristiti. Ker je bila želja obojestranska, je bila odločitev zelo lahka. Maribor gre na novo pot, Simon dobro ve, kaj je Maribor, v kakšno okolje prihaja in ko sestaviš vse skupaj, so zadeve dobro zastavljene. Dela je ogromno, tega se zavedamo vsi v klubu, zaveda se Simon in se morajo tudi igralci,« je ob predstavitvi novega trenerja poudaril športni direktor Marko Šuler.

Ponosen, da je postal trener v izjemnem klubu

Rožman, ki je bil pred sedmimi leti najmlajši trener v slovenski ligi, se je najprej zahvalil klubu za zaupanje. Pravi, da je prvi vtis izreden, in da mu je bila namenjena lepa dobrodošlica.

»Ponosen sem, da sem postal vodja strokovnega tima v izjemnem klubu. Zavedam se svoje odgovornosti, po drugi strani pa z delovnim timom prinašamo energijo, znanje, veliko srce, da bi v bližnji in daljnji prihodnosti bili uspešni ter izpolnili klubske cilje. Klub mi je predstavil svoj projekt, analiziral sem zadeve in sprejel izziv. Nogometni klub Maribor ima vsebino in dušo, vedno kakovosten igralski kader. Imamo skupen cilj in velik motiv, da se približamo uspešni preteklosti kluba. Maribor je vedno pokazal svojo top kvaliteto, ko je bila prisotna kolektivna energija, kar se čuti tudi zdaj. Nedvomno je naša želja, da bi zgradili dolgročno zgodbo, vzpostavili prepoznaven slog igre. Cilji so postavljeni zelo visoko, vendar so uresničljivi,« je v prvi izjavi kot trener Nogometnega kluba Maribor dejal Rožman.

Rožman je s klubom sklenil dogovor o triletnem sodelovanju, prvi trening pod taktirko novega stratega bo v Ljudskem vrtu v ponedeljek. V sredo pa odhaja moštvo na priprave v Čatež.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tov (nepreverjen)

Ko so zapisali za ŠULERJA da je bil odličen nogometaš sem vedel ,da grw NK MARIBOR v maloro . Rožman samo potrjuje moje mnenje .

Nikola Bosanac (nepreverjen)

Zdaj pa še samo odstrel kvazii zvezdnikov tipa Kronaveter, Pericic, RPV in ostalih parazitov klubskega proracuna.

11 (nepreverjen)

Bravo zelo dobra poteza Maribora. Sedaj pa ga pustite, da sam postavlja prvo enajsterico!!

Starejše novice