FOTO: Jure Banfi
Med pripravami na novo sezono je NK Maribor poskrbel za spremembe pri delovanju nogometne šole. Marina Bloudka je zamenjal Oliver Bogatinov, ki je postal novi strokovni vodja Nogometne šole NK Maribor.

Kar se je govorilo, je zdaj postalo uradno. V NK Maribor so predstavili Oliverja Bogatinova kot novega strokovnega vodjo Nogometne šole NK Maribor. Ta se tako po uspešnih zgodbah v članskem nogometu, kjer je nazadnje vodil Aluminij, seli v mariborsko nogometno šolo.

Za napredek vijoličastega podmladka

Marin Bloudek je s koncem sezone zaključil sodelovanje, na njegovem mestu pa bo Bogatinov skrbel za razvoj vijoličastega podmladka.

»Vesel in ponosen sem, da sem del vijol’čne zgodbe. Pripravljen sem na nov, velik izziv, z namenom, da vložim vso energijo in znanje v ta projekt. Maribor ima zelo dobro šolo, z velikim potencialom, skupaj z vsemi sodelavci v klubu, s trenerji in igralci, pa bom skušal prispevati svoj delež, da bi fantje na svoji razvojni poti v nogometni šoli optimalno napredovali,« je za klubsko spletno stran povedal ambiciozni 40-letnik, ki se je po Al Hilalu v Savdski Arabiji in Kopru znova usmeril k delu z mlajšimi selekcijami.

V Ljudski vrt z visokimi cilji

»Vse dosedanje izkušnje so dragocene, zdaj pa sem povsem posvečen delu v Ljudskem vrtu. Najprej sledi spoznavanje s klubskim ustrojem, zmožnostmi, z načinom dela. Potem pa bom skušal v dobro organizirano delovanje umestiti svoj del, ki bo izhajal iz interesa kluba,« je še povedal Bogatinov.

»Prinašam prvoligaški pogled na nogomet, z izkušnjami in znanjem bom pomagal pri pripravi fantov, tako nogometno kot mentalno, za tekmovanje v absolutni kategoriji. Pot je dolga, upam pa, da bomo uspešni pri uresničevanju vizije in ciljev, ki so v klubu, kot je Maribor vedno najvišji. Tekmovalne dosežke želimo združiti s posamičnim razvojem igralcev. Stremeli bomo k temu, da bi bili rezultatsko vedno na vrhu. In da bi potem z vrha črpali potencial za preskok v naslednje selekcije,« je še dejal.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice