Foto: Jure Banfi
Naložba za prihodnost. Tako so v mariborski zasedbi predstavili osemnajstletnega Alena Dizdarevića, ki se je deset let kalil v mladinski šoli zagrebškega Dinama, zdaj pa bo oblekel vijoličasti dres.

Alen Dizdarević je najnovejša pridobitev državnih prvakov iz Maribora. Osemnajstletni vezist je s klubom iz štajerske prestolnice sklenil dolgoročno sodelovanje.

Osemnajstletni vezist se je z Mariborčani dogovoril za triletni dogovor, v zasedbi Radovana Karanovića pa bo skušal unovčiti znanje, ki ga je pridobil v desetih letih igranja za mlajše selekcije zagrebškega Dinama.

V minuli sezoni je najstnik, ki je prve korake storil pri HAŠK-u, prvič zaigral tudi v članski konkurenci, za drugo ekipo modrih je dvakrat nastopil v drugoligaškem razredu hrvaškega nogometa.

Kot je pred dnevi poročal Sportklub, je Dizdareviću potekla pogodba z Dinamom, Mariborčani pa naj bi se z Zagrebčani, namesto za plačilo nadomestila za vzgojo igralca, dogovorili za delež zneska od naslednjega prestopa.

Nova stopnica na poti razvoja

»Verjamem, da sem povlekel pravo potezo. Za menoj je deset prijetnih let pri Dinamu in zdaj je čas za nov izziv. Zavedam se, kaj pomeni Maribor v tukajšnjem prostoru, ocenil sem, da je slovenska liga zelo dobra naslednja stopnica na razvojni poti. 

Prišel sem v urejen, uspešen klub, vsi so me lepo sprejeli. Lahko še igram eno sezono pri mladincih, kar bo dobrodošlo spoznanje za prilagajanje. Za mlade igralce je dobro poskrbljeno, v klubu omogočajo priložnost fantom iz nogometne šole tudi v članski konkurenci. 

Želim pokazati, kar zmorem, skušal bom upravičiti zaupanje in verjamem, da lahko gre moja razvojna pot v želeno smer,« pravi mladi hrvaški nogometaš, ki lahko še eno leto igra v mladinski konkurenci.

Dizdarević je v preteklosti že zaigral za mlajše reprezentančne selekcije Hrvaške, najprej za ekipo do 15 let, nato pa še za kadetsko moštvo.

Gre sicer za varovanca agenta Elvisa Bašanovića, ki zastopa Benjamina Šeška, v Mariboru pa že ima dva člana svoje agencije, to sta Antoine Makoumbou in poletni novinec Marko Božić.

Sprva za mladinsko ekipo

V mariborski ekipi se je to poletje že dokazovalo nekaj mladih nogometašev, ob Luki Božičkoviću tudi Tine Čuk in Luka Poredoš.

Športni direktor Marko Šuler velike upe polaga tudi na Dizdarevića:

»Naša naslednja poteza je naložba za prihodnost. Med osrednjimi cilji prihodnjega delovanja ostaja vključevanje fantov iz naše nogometne šole k članskemu moštvu, ki so si nabirali nove, dragocene izkušnje tudi med uvodnim delom priprav. 

Tine Čuk in Luka Poredoš sta pokazala pot, pozorno bomo spremljali nadaljnji razvoj vseh posameznikov, skušamo pa tudi dopolnjevati mlajše selekcije in tako smo izkoristili priložnost, da pripeljemo v Ljudski vrt nadarjenega igralca iz mladinskega pogona zagrebškega Dinama. 

Alen Dizdarević je bil polnih deset let del tamkajšnje nogometne akademije in verjamemo, da lahko pri nas uspešno nadaljuje razvojno pot. Najprej kot del mladinske selekcije, nato tudi članske ekipe. Ob sklenitvi dogovora z Dinamom smo z Alenom podpisali triletno pogodbo.«

Dizdarević je šesti novinec v ekipi Maribora, ki je včeraj remizirala s Tuzlo City. Vijoličastim so se pridružili Marko Zalokar, Marko Božić, Roko Baturina, Ivan Brnić in Sven Šoštarič Karič.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice