Zimske razmere in sneženje postavljajo začetek spomladanskega dela pod vprašaj, a za zdaj velja, da bo Maribor srečanje z Aluminijem odigral v soboto.

V vsakem primeru pa je že pripravljen rezervni scenarij, je na današnji novinarski konferenci NK Maribor razložil tiskovni predstavnik kluba Stipe Jerič. Če tekme zaradi snega ne bi bilo možno izpeljati v soboto, bo morda tekma odigrana v nedeljo.

Dokončna usoda prvih tekem spomladanskega dela sezone bo znana jutri.

Milanič: Vreme nas moti, a delali smo dobro

Darko Milanič je priznal, da Mariborčane trenutno vreme moti pri optimalni pripravi na tekmo, a da bodo poskušali narediti to, kar je nujno potrebno. Ob tem je dodal, da je zadovoljen z zadnjo pripravljalno tekmo proti Celju, na kateri so njegovi varovanci pokazali, da so opravili dobro delo v zimskem premoru.

S tem se je strinjal tudi mariborski kapetan Marcos Tavares. »Tekma s Celjem je pokazala, da treniramo zelo dobro. Imeli smo dobre priprave in pripravljeni smo na prvenstvo. Komaj že čakamo,« je povedal Tavares in dodal, da si kljub slabemu vremenu želijo odigrati tekmo.

Tavares hvali Zahoviča in Mlakarja

Marcos Tavares je v zimskem prestopnem roku dobil dodatno konkurenco v napadu. Ob prihodu mladega Jana Mlakarja, se je v pogon vrnil tudi odlični Luka Zahovič, ki je na zadnji tekmi s Celjem zabil hat-trick. A konkurence se ne boji in meni, da je dobrodošla.

»Vsi napadalci so zelo dobri in trener bo odločal, kdo bo igral. Naredil bom vse, da bom igral v prvi postavi. Luka je dober igralec, zdrav je, Mlakar pa mlad in zelo dober,« je še povedal kapetan NK Maribor.

Šme in Štor ne bosta igrala

V Aluminij sta se med zimskim prestopnim rokom preselila dva člana NK Maribor. Na posojo sta odšla Denis Šme in Luka Štor, Darko Milanič pa je potrdil, da imata klub dogovor, po katerem omenjena igralca na medsebojnih tekmah ne smeta igrati.

V obrambi od prve minute Rajčević in Ivković

Milanič ima pri sestavi ekipe določene težave. Mitja Viler je sicer saniral poškodbo in se bo lahko priključil treningom, a zaigrati še ne more. Za prvo tekmo ne bo niti nared Marko Šuler, ki je imel poškodbo ta teden, prav tako pa bosta manjkala Martin Kramarič in Doumbia, ki je zbolel.

V ogenj bo tako Milanič od prve minute verjetno poslal branilski par Rajčević Ivković, Milanič pa je opozoril tudi na dobre igre Luke Uskokovića.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice