Srebrnič, Šimundža, Rožman ...? Kdo bo naslednji, se sprašujejo v štajerski prestolnici (foto: Jure Banfi).
V Mariboru je včeraj prišlo do tektonskih premikov, ki so terjali kar dve 'žrtvi'. Klop Maribora zapušča Mauro Camoranesi, z njim pa se poslavljal tudi Oliver Bogatinov. Če bo slednji še imel kakšno funkcijo v klubu, za zdaj ni znano.

Torkov večer je v Mariboru poskrbel za kar precejšen šok. Prišlo je do menjave na trenerski klopi, kar po slabših rezultatih v zadnjem času niti ne preseneča toliko. Je pa za mnoge presenečenje, da se je moral posloviti tudi športni direktor Oliver Bogatinov, ki je na mesto trenerja postavil Maura Camoranesija.

To je bil sicer po Sergeju Jakiroviću še drugi 'neuspeli' trenerski angažma zdaj že nekdanjega športnega direktorja.

Ta je pred dnevi tudi nekoliko nepričakovano suspendiral takrat še pomočnika športnega direktorja Marka Šulerja, kar se očitno ni izkazalo za prav pametno potezo. Morda je slednja Bogatinova tudi stala službe, a o tem lahko za zdaj samo še ugibamo. 

Jakirović zdržal od aprila do avgusta, Camoranesi od septembra do februarja

Koliko bo Maribor stalo predčasno slovo Bogatinova, Camoranesija in njegovih štirih pomočnikov za zdaj še ni znano. Italijan na klopi Maribora je imel pogodbo sklenjeno do konca sezone 2022/23, njegova letna plača pa naj bi po neuradnih informacijah znašala okoli 100 tisočakov.

Ob tej predpostavki bi Camoranesi, v kolikor bi oddelal svojo pogodbo do konca prejel še nekaj več kot 200 tisoč evrov. Če k temu dodamo še plače pomočnikov, bo zanimivo viditi, kakšna bo njegova odpravnina. 

Spomnimo, da je Maribor letos že moral seči v žep zaradi predčasne prekinitve pogodbe s Sergejem Jakirovićem, ki je v Ljudskem vrtu deloval od aprila do avgusta. Camoranesi se je na klop vijoličastih usedel 3. septembra, svojo zgodbo pa zaključil po manj kot pol leta.

Jakirović zdržal od aprila do avgusta, Camoranesi od septembra do februarja (foto: Jure Banfi).

Srebrnič, Šimundža, Rožman...?

Seveda, se zdaj pojavlja vprašanje, kdo bi lahko bil njegov naslednik. V Mariboru naj bi si po informacijah uredništva želeli slovenskega trenerja, kot prvi se, po izgubi službe v Kopru, ponuja Miran Srebrnič.

Z Mariborom se v takšnih primerih vedno povezuje tudi Anteja Šimundžo, a verjetno je skorajda nemogoče, da bi slednji zapustil klop Mure, kjer je s črno-belimi v lanski sezoni dvignil tudi pokalno lovoriko.

V kolikor bodo v Mariboru res iskali slovenskega trenerja, se ponujajo tudi imena kot so Slaviša Stojanović, Dejan Grabič, Simon Rožman, Dušan Kosič in Safet Hadžić. Slednja sta, tudi zaradi preteklosti povezane z Olimpijo verjetno nerealna opcija. Rožman je sicer pred dnevi podpisal novo pogodbo z Rijeko, a bi ga projekt v Mariboru zagotovo uspel zanimati, vprašanje je tudi, kako bi se na morebitno ponudbo iz Ljudskega vrta odzval Slaviša Stojanović, ki trenutno vodi Levski iz Sofije. 

Dejan Grabič pa je medtem trener, ki je nase opozoril v Bravu in bi mu Maribor lahko predstavljal stopničko naprej v karieri. Seveda, so vse to zgolj in samo predvidevanja, zanimivo pa bo videti kdo se bo na koncu lotil izjemno zanimivega, a nič manj zahtevnega izziva.

Mariborčan sicer nov izziv čaka že danes, ko se bodo v Sežani pomerili z domačim Taborom, gre za gostovanje, ki je vijoličastim v preteklosti povzročalo precej preglavic.

Lahko Saša Gajser po šok terapiji v Mariboru danes iz Sežane prinese vse tri točke?

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Lider (nepreverjen)

Simka je prost.

11 (nepreverjen)

Ja pa Šarenca za pomočnika.

In reply to by Lider (nepreverjen)

Starejše novice