FOTO: Jure Banfi
Mariborčani so se po vrnitvi iz Moldavije osredotočili na novo ligaško preizkušnjo, državni prvaki jutri gostujejo pri Koprčanih. Primorce bodo napadli tudi z novincema, ki sta se ekipi pridružila v tem tednu.

Vijoličasti so se po porazu v Kišinjevu poslovili od UEFA Lige prvakov, že v četrtek pa bodo uteho iskali v kvalifikacijah UEFA Evropske lige.

Štajerce še pred novim evropskim izzivom čaka zahtevno ligaško gostovanje v Kopru. Četa Radovana Karanovića se je s Primorci spomladi vse do konca sezone borila za vrh lestvice in naposled boj tudi dobila.

Koprčani in Mariborčani se tudi letos uvrščajo med glavne kandidate za vrh lestvice, nedeljska tekmeca pa se lahko po dveh krogih pohvalita s polovičnim točkovnim izkupičkom.

Radomlje so uvodoma presenetile v Ljudskem vrtu, aktualni prvaki pa so v drugem krogu premagali Gorico. Koper je sezono na krilih Andreja Kotnika, nekdanje vijolice, ugnali Tabor, nato pa s premešano enajsterico nasedli v Šiški.

Iskali bodo nove rešitve

»Moramo se prilagoditi, poiskali bomo nove rešitve. Do nedelje bomo pripravili predviden načrt. Časa za počitek ni, popolna osredotočenost je le na naslednji tekmi. 

Koper ima posamično kakovost, sposobni so reševati situacije ena na ena. Ne smemo puščati preveč prostora. Fantje so med tekmo v Kišinjevu pokazali drugačen obraz, tudi z veliko mero bojevitosti in na teh temeljih moramo nadaljevati. 

Gremo odločno v novih 90 minut, po točke, potem pa z dodatno pozitivno energijo v priprave na dvoboj s Helsinki,« pred gostovanjem na Obali pravi Radovan Karanović.

Iz besed stratega Maribora je moč sklepati, da bodo Mariborčani na Bonifiki zaigrali v nekoliko prilagojeni enajsterici. 

Bo v Kopru zaigral tudi Nino Žugelj? Korošec je pred prestopom na Norveško, Bodo/Glimt naj bi za krilnega nogometaša Mariboru nakazal dober milijon evrov, Štajerci pa naj bi si zagotovili še dodatke. 

V Koper tudi z Žiničem in Vidakovićem

O Nigerijcu Ishaqu Rafiuju Kayodeju je bilo v minulih dneh prelitega precej črnila, bo pa lahko Karanović v Kopru računal na Andraža Žiniča in Vladana Vidakovića

Srbski vezist se je ekipi pridružil v začetku tedna, Žinič, ki bo na desni strani zadnje vrste zamenjal poškodovanega kapetana Martina Milca, pa je z novimi soigralci prvič vadil v petek dopoldne.

»Veseli me, da smo rešili določene težave. Žiniča poznam že nekaj časa, poznam njegov način igre in verjamem, da bo pomenil okrepitev za moštvo. 

Prav tako tudi Vidaković, ki nam prinaša drugačno dimenzijo v zvezni vrsti. Razumljivo bosta potrebovala nekaj časa za prilagajanje, na zahteve v igri, na klub, na razmere v Mariboru. 

Bomo pa skušali skrajšati obdobje prilagajanja in oba bosta v kadru že za tekmo v Kopru,« je napovedal Karanović.

Mariborčani so v začetku marca dobili zadnje gostovanje na Bonifiki, kdo se bo veselil v nedeljo? Obračun v Kopru se bo pričel ob 20:15.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice