V Ljudskem vrtu se bosta pomerila Maribor in velenjski Rudar. Vijoličasta četa ima sicer 12 točk prednosti, a ker se tega zavedajo, se bodo poti tudi lotili previdno.

Maribor ostaja v Ljudskem vrtu, po uspešnem zaključku tretje na domačem igrišču so dočakali otvoritev zadnje, odločilne tekme četrtine prvenstva. Po seriji štirih zaporednih zmag je želja vijoličastih jasna: »Gremo po peto!« Na poti jim stoji velenjski Rudar.

Tokrat dve spremembi v začetni enajsterici v primerjavi s prejšnjima tekmama. Dare Vršič - Alexandru Cretu in Žan Kolmanič namesto Mitje Vilerja, ki bo počival zaradi lažje poškodbe stegenske mišice, Jasmin Mešanović, ki je manjkal od derbija, je po okrevanju na klopi, izven kadra pa so še vedno Marko Šuler, Aleks Pihler in Luka Uskoković.

NK MARIBOR: Pirić, Milec, Rajčević, Ivković, Kolmanič, Dervišević, Vrhovec, Vršič, Hotić, Mlakar, Zahović. Klop: Handanović, Klinar, Cretu, Bajde, Felipe Santos, Mešanović, Tavares. Trener: Darko Milanič.

RUDAR VELENJE: Pridigar, Pušaver, Tomašević, Bolha, Čosić, Krefl, Črnčič, Trifković, Škoflek, Radić, Tučić. Klop: Pridigar, Pušnik, Pišek, Arap, Kobiljar, Vodeb, Li Haoran. Trener: Almir Sulejmanović.

MARIBOR - RUDAR *3:1 (1:0)

Strelec: 1:0 Zahović (3), 2:0 Dervišević (56), 2:1 Radić (67), 3:1 Tavares (88, 11m)

Rdeči karton: Pušaver (24)

Začetek tekme in ekspresno vodstvo Maribora. Znova je iz avta daleč vrgel Amir Dervišević. Aleksander Rajčević in Blaž Vrhovec sta žogo v kazenskem prostoru s skupnimi močmi preusmerila do Luke Zahovića, ki je spretno zdel. Žoga od vratnice v mrežo.

V 18. minuti po hitrem vodstvu Maribora zdaj prvi poskus gostov. Aljaž Krefl poskuša z 18 metrov, a je Kenan Pirić na pravem mestu. Sledi nov napad vijoličastih. Po globinski podaji Derviševića Vršič ni uspel spraviti žoge v petmetrski prostor do Mlakarja, uspešno posredovanje velenjske obrambe.

Enajstmetrovka za Maribor v 24. minuti! Robert Pušaver je v kazenskem prostoru s prekrškom ustavil Jana Mlakarja, sodnik David Šmajc je takoj pokazal na belo točko. Vlogo izvajalca je prevzel Zahović, toda ni bil uspešen, zadel je vratnico.

Nekaj minut za tem vratnica drugič zapored rešuje goste, tokrat po udarcu Mlakarja. Ob podaji Derviševića je Mlakar prišel do obetavne situacije, milimetri preprečijo povišanje vodstva. 38. minuta in priložnosti v serijah. Zahović po preigravanju do udarca z desne strani v kazenskem prostoru, a žoga čez prečko.

V zadnjih minutah prvega polčasa poskuša še Martin Milec s povratno podajo po tleh za Mlakarja, a tudi njegov poskus čez prečko.

Vijoličasti v drugi polčas z nespremenjeno enajsterico

Prvi v nadaljevanju tekme do udarca pride Vršič, ki cilja z roba kazenskega prostora, a Marko Pridigar brani. Le nekaj minut za tem mojstrovina za povišanje vodstva. Vršić in Dino Hotić s kratkima podajama, žoga do Derviševića in zaključek s filigransko natančnostjo. Z levico v levi zgornji kot.

V 62. minuti Vršiča zamenja Marcos Tavares, aplavz ob menjavi.

Kot kaže, knapi še niso obupali. V 67. minuti Rijad Kobiljar po tleh poda v sredino, Dominik Radić s spretnim odzivom nameri v mrežo in gol.

V 70. minuti menjava številka dve. Iz igre odhaja Mlakar, na igrišče se vrača Mešanović. Sledi še zadnja menjava Maribora - namesto Hotića v igro Felipe Santos.

Nova enajstmetrovka za Maribor v 87. minuti! Ciljal je Santos, znova blokiranje z roko, tokrat Krefla, in sodnik Šmajc je pokazal na belo točko. Tavares strelja iz bele točke in suvereno zatrese mrežo. Tri minute sodnikovega podaljška. Zmaga Maribora. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zvodnik milan (nepreverjen)

mura bo pobedila maribor
maribor ga bo popušil ko stara kuzla

Starejše novice