Foto: Jure Banfi
V mariborskem prvoligašu nadaljujejo s poletnim kadrovanjem. Državnim prvakom se je pridružil hrvaški vezist Marin Laušić, Mirko Mutavčić pa je po šestih letih v Ljudskem vrtu postal član Domžal.

V Ljudskem vrtu odštevajo dneve do nove evropske preizkušnje in spopada s HJK Helsinki, četi Radovana Karanovića pa se je medtem pridružil še en novinec.

Marin Laušić je nov adut na sredini igrišča, ofenzivno naravnani vezist je z Mariborčani sklenil triletno pogodbo. Enaindvajsetletnik se v mesto ob Dravi seli iz hrvaškega prvoligaša Slaven Belupa.

Prihod Hrvata je manjše presenečenje, saj gre za nogometaša, ki se ga ni povezovalo z vijoličastimi, tudi v Koprivnici pa ni spadal med igralce z najvidnejšo vlogo.

V zadnji sezoni, ko je prvič igral med hrvaško elito, je sicer zbral 23 nastopov, a dobro polovico kot adut s klopi. V 1069 minutah je dosegel dva zadetka in še dvakrat podal soigralcem.

Dodatna rešitev za vijoličaste

»Gre za del ekipe, kjer smo trenutno nekoliko okrnjeni. Po odhodu Žuglja smo potrebovali dodatno moč, saj bi bilo celotno breme v želji po širšem kadru preveliko za mlajše nogometaše. 

Marin lahko igra na različnih položajih in poskrbi za raznovrstnost, za novo dimenzijo ter dodaten zagon v zvezni vrsti. Imel je uspešno lansko sezono, v letošnji se je njegov status pri Slaven Belupu spremenil, zato smo izkoristili priložnost. 

Videli smo, da se lahko zadeve med sezono hitro spreminjajo. Imeli smo precej smole s poškodbami, zato smo posegli po novi rešitvi. V trenutni situaciji, glede na spoznanja, kar je na razpolago na nogometnem tržišču, je Marin zanimiv izbor. 

Ima kakovost, potencial, delovni značaj, tako da smo sklenili dogovor, podpisali triletno pogodbo in se bo takoj priključil moštvu,« o novincu pravi športni direktor Marko Šuler.

Gre sicer za nekdanjega mladinca splitskega Hajduka, ki pa je prve članske korake storil v drugi hrvaški ligi, kot nogometaš dalmatinskega Solina.

Veseli se ponovnega igranja z Brnićem

»Ko je prišla ponudba iz Maribora, zame ni bilo pomislekov. Veseli me, da smo hitro uredili zadeve in se lahko že pridružim novim soigralcem. Nekatere med njimi dobro poznam, z Brnićem sva štiri leta igrala skupaj pri Hajduku. 

S preostalimi verjamem, da se bom hitro ujel in se privadil na tukajšnje zahteve. Želim upravičiti zaupanje in po najboljših nočeh pomagati moštvu v nadaljevanju evropskih kvalifikacij ter v državnem prventvu. Izziv je velik, motivov ne manjka. 

Oddelal sem priprave, prihajam v delovnem ritmu, tako da ne bom v zaostanku glede telesne pripravljenosti. V zvezni vrsti lahko igram v središčnem delu ali na krilnem položaju, trener pa bo presodil, kje lahko prispevam največji delež,« sporoča Laušić.

Nogometaš, ki bo nosil dres s številko 30, bo v četrtek že na seznamu kandidatov za tekmo s finskim prvakom, z Mariborčani pa se je dogovoril za triletno pogodbo.

Mutavčić odštev Domžale

So pa Štajerci ob novincu potrdili tudi odhod. Desni bočni branilec Mirko Mutavčić je v želji po večji minutaži - Mariborčani so pred dnevi iz Domžal pripeljali Andraža Žiniča - odšel prav med rumene.

Primorec, ki se je vijoličastim pridružil že pri 15 letih, je po šestih sezonah v Ljudskem vrtu sklenil dveletni dogovor z Domžalčani.

»Klubu se zahvaljujem za skupno obdobje. Doživel sem prijetne trenutke, spoznal čudovite ljudi, sklenil številna prijateljstva in naredil pomembne korake na nogometni razvojni poti. 

Prišel sem kot mlad fant, odhajam z dragocenimi izkušnjami, s katerimi mi bo lažje nadaljevati kariero. Soigralcem, strokovnemu štabu, vodstvu kluba, navijačem želim vse najlepše v prihodnje. 

Vesel sem, da sem bil vijol’čne zgodbe, ki je imela vrhunec ob osvojitvi naslova prvaka. Odslej se bomo srečevali na slovenskih igriščih na nasprotnih straneh, a bo za vedno ob hvaležnosti ostalo spoštovanje za skupne trenutke,« je ob slovesu dejal Mutavčić.

Enaindvajsetletni nogometaš je za člansko ekipo Maribora odigral 16 tekem.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice