FOTO: Jure Banfi
Dvorana Lukna bo jutri in v petek gostila zaključni turnir košarkarskega pokalnega tekmovanja. V drugem polfinalnem dvoboju med Šenčurjem in Olimpijo bosta nasprotnika tudi brata Dino in Edo Murić.

Maribor četrtič v zgodovini tekmovanja gosti zaključni turnir Pokala Spar, prvič bo košarkarski pokalni prvak znan po tekmah na parketu Dvorane Lukna.

Zaključni turnir pokalnega tekmovanja se bo pričel s četrtkovimi polfinalnimi tekmami. Ob 17:30 se bodo za prvo finalno vstopnico pomerili košarkarji Terme Olimia Podčetrtek in Helios Suns, drugi finalist pa bo znan po obračunu GGD Šenčurja in Cedevite Olimpije.

Košarkarska zveza Slovenije je organizacijo turnirja zaupala zavodu Košarka MB 2030. Kot je dejal Srečko Pirtovšek, je zavod nova zgodba košarkarskih zanesenjakov, katerih cilj je mariborsko košarko vrniti v slovenski vrh. Organizacija pokalnega turnirja je prvi korak k dodatni oživitvi košarke v štajerski prestolnici.

Ljubljančani so lani slavili prvo pokalno lovoriko po letu 2017, v štajerski prestolnici pa bodo lovili že 22. naslov pokalnega prvaka. Podčetrtani in Šenčurjani naslova še nimajo, Domžalčani pa so pokal osvojili leta 2007.

Edo proti Dinu

Večerni polfinalni spopad bo minil tudi v znamenju bratskega dvoboja. Edo Murić je kapetan Cedevite Olimpije, skoraj dve leti starejši Dino Murić pa poveljuje Šenčurjanom.

»Smo zelo veseli in hvaležni, da lahko igramo proti klubu s tradicijo. Vemo za kako velik klub gre, še posebej sem jaz hvaležen, ker sem vsako leto starejši in bom imel še eno priložnost igrati proti bratu. Zavedam se, da bo teh priložnosti vse manj. 

Za naše igralce je to velika nagrada in upam, da se tega zavedajo, ker nimajo vsak dan priložnosti igrati s Cedevito Olimpijo, v takšni zasedbi. Potrudili se bomo, nikoli pa se ne ve, saj se presenečenja dogajajo in morda lahko zmagamo. V dvoboj seveda ne gremo z belo zastavo. 

Pozivam naše navijače, ki organizirajo prevoz, upam, da bo zares lepa predstavitev slovenskega športa in bomo na koncu vsi zadovoljni,« je na novinarski konferenci dejal Dino Murić. 

Mlajši Edo, ki z zmaji nastopa tudi na evropskem odru, na katerem pa Ljubljančani letos niso preveč uspešni, je uvodoma čestital vsem udeležencem pokalnega turnirju in si zaželel, da bi tudi v Mariboru v prihodnosti dobili prvoligaša, s tem pa tudi košarkarski derbi.

Nato je kapetan Olimpije poudaril, da Ljubljančane zagotovo čakajo motivirani nasprotniki na čelu z bratom Dinom:

»Res je, da imamo najboljšo ekipo, vendar bomo to morali dokazati na parketu. Ko sem igral v dresu Krke, sem imel priložnost igrati proti Olimpiji, in vem, kako motivirani nasprotniki nas čakajo. 

Pred nami sta dve težki tekmi, biti moramo pravi in dati vse od sebe, če hočemo osvojiti ta turnir. Smo se tudi že opekli, nihče pa ne želi, da se to ponovi. Zagotovo nas lahko pričakujete v najboljši izvedbi.

Čas beži tako hitro, tako kot vse v življenju, sva pa z bratom imela dvoboje že pred desetletjem. Ko sem bil mlajši, sem se bolj veselil teh dvobojev, saj točno vem, kaj me čaka in moral se bom dobro pripraviti. 

Vem, da je največji motiv naših nasprotnikov premagati Olimpijo, Dinu pa še danes dodaten motiv predstavlja to, da premaga brata.«

Pred petkovim finalom zaključek Mini pokala Spar

Pred petkovim vrhuncem letošnje sezone pokalnega tekmovanja bo v mariborski Dvorani Lukna potekal tudi zaključek 11. sezone Mini pokala Spar, ko bodo mladi košarkarji odigrali tekmi za tretje mesto (ob 13:45) in finale (ob 16:00).

V tekmi za tretje mesto se bosta merila Slovan in Leone Ajdovščina, za naslov prvaka pa Helios Suns in Janče Ljubljana. Obe tekmi si bo moč ogledati v spletnem prenosu na YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.

Za enotno vstopnico za ogled obeh četrtkovih polfinalnih tekem je potrebno odšteti 8 evrov, za enako ceno pa je mogoče kupiti tudi vstopnico za petkov finale. Otroci do dopolnjenega štirinajstega leta starosti imajo prost vstop. 

Vstopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima in Petrola.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice