Foto: Spletna stran Rokometnega kluba Maribor Branik
Po letošnji sezoni 2019/2020, ki jo je že marca predčasno končala pandemija virusa covid-19, je klubsko vodstvo hitro zavihalo rokave in pričelo z izgradnjo ekipe za sezono 2020/2021.

Člansko ekipo je prevzel trener Siniša Markota, kasneje pa so sledile še okrepitve na igrišču. Tudi v novi sezoni bo ekipa mlada, a zelo nadarjena.

»Lansko sezono smo zaradi evropskih tekmovanj in s potovanjema na Ferske otoke in Madeiro zelo načeli proračun. Posledično smo imeli v marcu velike težave zaradi pandemije. Več manjših sponzorskih pogodb ni bilo moč obnoviti, nekateri sponzorji pa so morali zaradi panoge, v kateri so delovali, prekiniti sodelovanje. Sami smo situacijo razumeli, zaradi dobrega sodelovanja pa se bodo ob stabilizaciji situacije omenjeni sponzorji vrnili v naš proračun. V novi sezoni nas čaka nekaj povsem novih izzivov,« je razkril poslovni direktor Mihael Pisanec.

Dodal je še, da »kar se tiče gledalcev je zaenkrat tako, da bi slednji lahko bili na podlagi odločbe Nacionalnega inštituta za javno zdravje prisotni v določenem številu. O tem bomo navijače sproti obveščali. Ena izmed novosti bo vsekakor ta, da bomo vsako domačo tekmo prenašali preko uradnega Facebook profila, zato navijačev v nobenem primeru ne bomo razočarali. V novi sezoni si želimo, da klub postane še stabilnejši, da bo sezona bolj mirna in da bi klub brez težav prišel do obstanka v ligi. Zadovoljni bomo z uvrstitvijo na sredini lestvice.«

Pri sestavi ekipe je svoje rokometno znanje uporabil športni direktor Branko Bedekovič, ki v novo ekipo polaga velike upe.

»Letos smo se sestavljanja ekipe lotili nekoliko drugače kot v prejšnjih sezonah. Iz napak smo se nekaj naučili, glavni poudarek pa je bil na pomlajevanju ekipe in na tem, da sestavimo neko jedro domačih igralcev. Kar lepemu številu naših igralcev smo ponudili priložnost. Na njih nameravamo graditi ekipo za daljše obdobje. Vse skupaj smo jasno prilagajali financam, zato nekih odmevnih nakupov ni bilo. Zgodbo peljemo znotraj izvedljivih okvirjev, posebno pozornost pa smo polagali na izbiro trenerja,« je o sestavljanju ekipe za novo sezono in o tekmovalnih ciljih povedal športni direktor.

Razkril je še, da računajo, da bodo »s Sinišo dobro sodelovali, v njegovo strokovnost polagamo velike upe. Gre za trenerja, ki je v vseh klubih ustvaril odmevne rezultate. Mislim, da smo sestavili pravo kombinacijo naše mladosti in pa izkušenj, ki jih ima trener. Ne pričakujemo čudežev, pričakujemo pa, da bo iz ekipe, ki jo ima na voljo, izvlekel maksimum.«

»Priprave bi ocenil kot dobre. Do zdaj smo naredili vse, kar smo si zastavili. Ekipa je zelo mlada, na prijateljskih tekmah pa smo lahko videli, da bodo naša glavna težava predvsem nihanja v igri. Odigrali smo nekaj zelo dobrih tekem, pa tudi nekaj takšnih, ko smo razočarali. Ko se ti mladi igralci izgubijo, deluje, kot da niso prišli na tekmo. Na meni je, da takšnih tekem ne bo veliko in da bomo čim večkrat igrali tako kot znamo in kot so fantje sposobni. Kar vam lahko obljubim, ne glede na omenjena nihanja, je to, da se bo ekipa vedno borila in da bo na terenu pustila srce,« je še dodal trener Siniša Markota.

Članska ekipa je s pripravami začela zgodaj, vijoličasti so se prvič zbrali že 20. julija, ko so opravili prvi trening pod taktirko novega trenerja. V zadnjem mesecu je bilo na sporedu tudi nekaj pripravljalnih tekem, zdi pa se, da so se igralci z Markoto dobro ujeli. To meni tudi namestnik kapetana Filip Jerenec:

»Vzdušje v slačilnici je super. Igralci smo se dobro povezali. Z večino fantov, ki so letos prišli, smo se že poznali. Igralci smo v tej sezoni nekoliko bolj sproščeni kot lani, saj bolje poznamo oziroma razumemo svoje naloge. To je plod dela novega trenerja. Vsaj sam pričakujem in obljubljam, da bo igra drugačna oziroma boljša kot lani.«

Nova sezona Lige NLB se začne 5. septembra, Mariborčani pa bodo v uvodnih krogih gostovali na Primorskem. V prvem krogu jih čaka obračun z Izolo, v drugem pa s Koprom. Prva domača tekma je na sporedu v 3. krogu, to je 19. septembra, ko bodo v dvorani Tabor pospremili štajersko ljubljanski derbi, torej Rokometni klub Maribor Branik in Moški rokometni klub Ljubljana.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice