Foto: Jure Banfi
Bravo, ki v nadaljevanju sezone še ni slavil, bo naslednji tekmec Maribora. Vijoličasti bodo v Šiški zaigrali oslabljeni, je Damir Krznar po dveh ligaških tekmah brez zmage našel ustrezna nadomestila?

Maribor v minulem krogu ni izkoristil spodrsljaja Olimpije, po remiju proti Taboru pa je državne prvaka ujelo tudi Celje.

Vijoličasti po dveh ligaških tekmah brez zmage - uspešno serijo so v Fazaneriji prekinili Sobočani - nujno potrebujejo novo zmago, ki jo bodo jutri že ob 13. uri napadali v Ljubljani, v gosteh pri Bravu.

Čeprav Šiškarji ne blestejo, močno pa so se jim približali Radomljani, Sežanci in Goričani, Damir Krznar napoveduje zahtevno preizkušnjo. Tudi zato, ker bo Maribor v prestolnici pogrešal Martina Milca, Josipa Iličića in Žana Vipotnika

»Termin je dokaj neugoden, še posebej za gostovanje. Zaradi tega smo včeraj in danes trenirali v tem času, da bioritem prilagodimo na ta napor. Verjamem, da to ne bo odigralo ključne vloge.

Čaka nas težka tekma, tekma za nove točke, ki si jih močno želimo in so nujno potrebni v borbi za položaje, ki peljejo v evropska tekmovanja,« je dejal Krznar, ki je potrdil vrnitev Aljaža Antolina, dodal pa, da je zaradi poškodbe rame na treningu vprašljiv nastop Marcela Lorberja.

Specifična tekma v Šiški

»Teren je dokaj specifičen in zahteven, tako je bilo že na prvi tekmi, ki smo jo vseeno dobili, vendar smo trpeli in s težavo izborili zmago. Podobno tekmo pričakujem tudi jutri. 

Bravo prihaja v nevarno cono, to jim nalaga dodatno previdnost in dodaten fanatizem, zato pričakujem čvrsto borbo. Bravo se je na zadnjih dveh tekmah z obrambo postavil nižje in z več pritiska kot prej,« je o naslednjem tekmecu vijoličastih dejal Damir Krznar.

Težko bo prebijati čvrsto postavitev Brava, z večanjem tveganja se bo odpiral prostor za protinapade tekmeca. Potrebno bo biti previden in paziti predvsem na Davida Flakusa Bosilja, ki po besedah Krznarja najbolje v ligi napada globino.

Dodatna težava je lahko izostanek že naštetih, tudi Josipa Iličića in Martina Milca, ki v prestolnici ne bosta smela zaigrati zaradi izpolnjene kvote rumenih kartonov:

»Preko desne strani gradimo večino naših napadov, zato je to manjši 'hendikep'. Iličić je glavni pobudnik prodorov po tej strani, čeprav je tudi Milec ofenziven. 

Lahko pa izpostavim, da sem izredno zadovoljen z učinkom Andraža Žiniča na treningih, zato me niti malo ni strah. Žinič je v izrednem trenutku in me tako po eni strani tudi veseli, da bo jutri dobil priložnost. Kdo bo še igral ob njem, boste videli jutri.«

Foto: Jure Banfi

O reprezentančnem povabilu Vipotniku

»To je velika stvar, v prvi vrsti za klub, saj smo v tako kratkem času razvoja igralca Vipotnika pripeljali do mesta v članski reprezentanci. To je pohvala za vse, seveda pa je odločilno vlogo odigral Žan sam. 

Ne toliko z rokami, predvsem z nogami si je izboril ta položaj. Res smo ponosni in srečni, da se je to zgodilo. Tudi zaradi tega smo dvojno previdni, zato jutri ne bo konkuriral za nastop, čeprav je sprva kazalo, da bo sedel na klopi. 

Ne želimo tvegati, saj je pomembno, da Žan ostane zdrav za nadaljevanje sezone in ne tvegamo težje poškodbe,« je Krznar potrdil besede selektorja Matjaža Keka, ki je ob razkritju svojega seznama dejal, da Žan Vipotnik jutri še ne bo igral.

Novopečeni reprezentant je zaradi lažje poškodbe izpustil že tekmo s Taborom, Mariborčani pa so v obračunu s Kraševci pogrešali učinkovitega strelca. 

Strateg vijoličastih verjame, da je na dveh treningih po remiju s Sežanci v napadu našel dodatne rešitve.

Foto: Jure Banfi

Watson osredotočen na tisto, na kar lahko vpliva

»Ura tekme je malce posebna, vendar tega ne moremo nadzirati. Osredotočiti se moramo zgolj na tisto, na kar lahko vplivamo. Ne glede na termin, verjamem, da bomo pripravljeni na tekmo.

Opravili smo analizo, pričakujemo zahtevno tekmo. Gre za fizično močno ekipo, ki veliko igra na dolge in 'druge' žoge. Jutri bomo morali biti v tem pogledu na enaki ravni in izkoristiti njihove slabosti,« pa pred gostovanjem v Ljubljani pravi Max Watson.

Švedski branilec verjame, da si mariborska obramba ne bo privoščila podobnih napak, ki so na tekmah, na katerih Mariborčani ne izkoristijo svojih priložnosti v napadu, še toliko bolj vidne.

Kot že zapisano, se bo jutrišnji obračun v prestolnici pričel že ob 13. uri, Štajerci pa bodo lovili še tretjo zmago na medsebojnih tekmah v letošnjem prvenstvu. V Šiški so dobili šest od sedmih gostovanj.

Si upate napovedati rezultat?

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pohorčan (nepreverjen)

Bob Rock ke te maš svijsko glavega jojota??? A se mu je fedra ftrgala???

Pohorčan (nepreverjen)

.....ali pa se mu je opet spipalo????

In reply to by Pohorčan (nepreverjen)

Starejše novice