Slovenci so z današnjo zmago dosegli tretje mesto na svetovnem prvenstvu v rokometu, Hrvate so premagali le za en sam gol.

V slabi uri in pol dolgi tekmi je za našo reprezentanco, roko na srce, kazalo precej slabo. Hrvati so ohranjali vodstvo vse do konca, potem pa so jih začele zapuščati moči. Najverjetneje je za to kriva včerajšnja tekma proti Franciji, v kateri so prav tako izgubili, a časa za počitek tako niso imeli. Po drugi strani pa je imela slovenska reprezentanca dva dni časa za počitek.

Šlo je za las

Četudi proti koncu več ni bilo jasno, kdo bo danes tekmo zapustil kot zmagovalec, se je naposled tehtnica pomaknila na našo stran - in to le za en samcat gol. Z rezultatom 31:30 je tako Slovenija prevzela tretje mesto v svetovnem prvenstvu v rokometu in se tako postavila na stopničke. Za prvo in drugo mesto se bosta jutri v Parizu potegovali še Francija in Norveška.

Zgodovinska zmaga za Slovenijo

To je za Slovenijo prva večja zmaga na svetovnih prvenstvih v rokometu. Nazadnje so bili na evropskem prvenstvu v Sloveniji srebrni  daljnega leta 2004. V tekmi za tretje mesto se je proti Hrvatom borila tudi na svetovnem prvenstvu v Španiji leta 2013, a žal klonila. 

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice