Foto: Jure Banfi
Maribor po prestavitvi Prve lige Telekom Slovenije igra v Ljudskem vrtu prijateljski dvoboj z Muro.

Kot smo poročali, je včeraj, dan pred pričetkom, Odbor za nujne zadeve Nogometne zveze Slovenije zaradi novih okužb s koronavirusom, ki so se pojavile znotraj moštva Olimpije, prestavil Prvo ligo Telekom Slovenije.

Črno-beli bi danes tako morali v prvem krogu igrati z aktualnimi prvaki v Celju, ampak bo ta tekma prišla na vrsto šele naslednjo soboto, 22. avgusta

Da bodo nogometaši kljub temu ohranili svoje noge v igralnem pogonu, pa so se v taboru Mure in Maribora hitro dogovorili, da današnji prosti termin izkoristijo za prijateljski dvoboj.

Maribor 'lani' trn v peti Mure

Muraši so na dosedanjih dveh pripravljalnih tekmah igrali proti kluboma iz madžarske prve lige, s Fehérvárjem so remizirali 1:1, od sosedov iz Zalaegerszega pa so bili boljši z 1:0.

Mariborčani so pred pričetkom sezone 2020/2021 odigrali že tri pripravljalne tekme, drugoligaša Beltince so razbili z 8:1, proti francoskemu prvoligašu Stade Reims so v Feldbachu izgubili z 0:2, FC Slovačko iz Češke pa so premagali z 2:1. 

Kot zanimivost, Mura edino proti vijoličastim v minuli sezoni ni uspela slaviti, saj so zabeležili dva remija in dva poraza.
 

Aljoša Matko je Mariboru v 31. minuti priigral prvi gol.

Andrija Filipović je v 49. minuti izenačil rezultat.

Rudi Požeg Vancaš Mariboru v 91. minuti priigral drugi gol.

Marcos Tavares je v 92. minuti Mariboru priigral tretji gol.

Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi
Foto: Jure Banfi

Foto: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
klošarija (nepreverjen)

Maribor? Kaj je to za klošarskega badminton kluba?

Starejše novice