Z igrami v vijoličastem je do vrnitve med reprezentančne kandidate uspelo še enemu igralcu Maribora.

Selektor Matjaž Kek je za zadnjo tekmo reprezentanci priključil še Adama Gnezdo Čerina in Nemanjo Mitrovića.

Nemanja Mitrovič je dobil prostor zaradi kazni Aljaža Strune, medtem ko je Adam Gnezda Čerin prejel naknaden vpoklic zaradi težav Amedeja Vetriha. Izbrano vrsto je zaradi poškodbe mišice zapustil napadalec St. Etienna Robert Berić.

Namesto na trening v Ljudski vrt bo šel Mitrovič v ponedeljek na Poljsko, reprezentanci pa se je pridružil že v nedeljo. Med potniki v Varšavo ima tako Maribor dva predstavnika, od začetka akcije je zraven Martin Milec, ki proti Latviji ni dobil priložnosti.

Da bo na Poljskem prišlo do določenih sprememb, je Kek napovedal že po sobotni zmagi nad Latvijo. Med drugim bi utegnil priložnost za igro bržčas dobiti Jure Balkovec namesto Bojana Jokića, ki je proti Latviji vpisal stoti nastop za izbrano vrsto.

»On je oblikoval prepoznavnost na levem boku, to je super korekten in pošten fant z dobrimi in slabimi stvarmi. Bil je veliko na tapeti v zadnjem času, mogoče tudi nezasluženo. Delal je pošteno. Slovenija bo potrebovala čim več takšnih karakterjev in takšnega odnosa. To je igralec, ki je lahko vzor vsem. Hvala bogu, ima pa tudi že naslednika v Balkovcu, ki je nova možnost za Varšavo,« je kapetana pohvalil Kek.

Če so bile v soboto pozno popoldne teoretične možnosti Slovenije za pot na Euro še odprte, pa so jih Avstrijci zvečer pokopali z zmago nad Makedonci. Avstrijci so se tako pridružili Poljakom kot potnikom na evropsko prvenstvo iz skupine G.

Že pred koncem teh kvalifikacij je jasno, da bodo na Evropskem prvenstvu 2020 igrale Anglija, Češka, Ukrajina, Nemčija, Nizozemska, Hrvaška, Španija, Švedska, Poljska, Avstrija, Francija, Turčija, Belgija, Rusija, Italija, Finska in Portugalska.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice