Na mednarodnem tekmovanju Amadeus Horse Indoors 2019 v Avstriji je najmlajša in hkrati edina slovenska tekmovalka, 15-letna Nika Gačnik iz Maribora, danes dopoldne z veliko prednostjo osvojila prvo mesto.

Najmlajša in hkrati edina tekmovalka iz Slovenije je poskrbela za presenečenje na prestižnem jahaškem festivalu v Salzburgu. Drugouvrščena je za Slovenko zaostala za skoraj osem sekund.

Ali prihajajo tudi za jahaški šport časi, ko bo slovenska himna stalnica ob zaključku turnirjev?

V avstrijskem Salzburgu, rojstnem mestu slovitega Wolfganga Amadeusa Mozarta, se danes zaključuje tradicionalni štiridnevni ugledni jahaški festival imenovan 'Amadeus Horse Indoors 2019', ki letos poteka že 14. leto. Tega velikega dogodka se je kot edina Slovenka letos udeležila Nika Gačnik, 15-letna jahalka, ki s svojim konjem Acordijem že dlje časa žanje uspehe, tokrat pa se je prvič podala na to mednarodno ugledno tekmovanje, ki je tudi zaradi velikega finančnega vložka težje dosegljivo, a letos ji je s pomočjo sponzorjev to uspelo.

Prav na današnji, zaključni dan festivala je bila na vrsti tekma, ki jo je Nika najbolj zavzeto pričakovala. To je bilo finale v kategoriji 'Small amateur tour'. Udeležilo se je 30 tekmovalcev, ki prihajajo pretežno iz Avstrije, Nemčije in Švice. 

Gačnikova, sicer najmlajša tekmovalka, je z Acordijem močno nadigrala vso konkurenco in požela velik aplavz v dvorani, s tem pa pokazala, da niti pri športu, kot je jahaštvo, v prihodnje ne bo več šlo brez Slovenije. 

Drugouvrščeno Nemko Julio Kaltenhauser je za seboj pustila kar za 7 sekund in 35 stotink. Nika Gačnik sicer trenira pri Konjeniškem klubu Karlo v Mariboru, s trenerjem Mihaelom Kovačičem.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice