Trener Maribora Mauro Camoranesi ob vprašanjih o taktiki za derbi zbijal šale, Rudi Požeg Vancaš pa o novih okrepitvah Olimpije pravi, da teh igralcev pravzaprav sploh ne pozna in prvič sliši zanje.

Pred svojim drugim večnim derbijem na slovenskih tleh Mauro Camoranesi poudarja, da gre za eno najtežjih tekem v prvenstvu. »Zato, ker bo pred nami po mojem mnenju ekipa, ki ima ob nas najmočnejši kader v ligi,« pravi Camoranesi.

Rudi Požeg Vancaš: »Prvič slišim za njih«

Kljub derbiju so priprave podobne kot na ostalih tekmah, ob analizah nasprotnika sicer podrobnostim o novih okrepitvah v zelenem ne posvečajo preveč pozornosti. »Dosti teh igralcev ne poznam, prvič slišim za njih. Ampak vsi se nekam dobro vklopijo, so zelo mladi odspredaj, neka živahna ekipa, tako da bilo kdo pride, se takoj navadi,« priznava Rudi Požeg Vancaš.

Igralci poslušali trenerja in na igrišču več sodelujejo

Vijoličastim je na zadnjih tekmah uspelo stopiti višje na igrišču in akcije nasprotnika prekinjati že na sredini igrišča. Zato je bilo potrebnega manj vračanja v obrambo, ostalo pa je več svežine za napad.

»Najpomembnejše pa je to, kar poudarjam in sem že velikokrat dejal, da si pomagamo. O tem smo se največ pogovarjali in delali na tem.«
Mauro Camoranesi, trener NK Maribor

Z zmago do sedmih točk prednosti

Maribor bi tudi ob porazu ostal na lestvici pred Olimpijo, a v Ljudskem vrtu za zdaj še ne seštevajo točk, saj bodo do konca prvenstva po derbiju ostalo še 21 tekem. »Če bi zmagali se oddaljimo na sedem pik, to je že kar lepo, ampak ja, ti derbiji po navadi ne odločajo prvenstvo, odločajo take tekme, kot smo igrali zadnjo s Sežano, kjer je videti bolj malo nogometa,« pravi vezist Mariborčanov.

Presenečenje sistem štiri, štiri, štiri

Vijoličasti so na zadnjih tekmah pokazali raznovrstne sisteme na igrišču. Trener Camoranesi je tokrat na vprašanje o tem, kakšno presenečenje pripravlja Olimpiji odgovoril z nasmehom in šalo. »Jutri bomo kot presenečenje igrali sistem štiri, štiri, štiri,« se je na današnji tiskovni konferenci pošalil Camoranesi in sprožil val smeha tudi med novinarji, ki so ga nato v šali vprašali še, ali je k svoji ekipi prištel še sodnike.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice