Vezist Alexandre Cretu je nov član Maribora. Čeprav Olimpija trdi drugače, v pooblastilu za prestop romunskega vezista ni nobene omejitve, da ne bi mogel prestopiti v Maribor.

Po dvodnevnem premoru po povratku s Turčije nogometaši Maribora nadaljujejo delovni ritem priprav na nadaljevanje sezone. Sezona Prve lige Telekom Slovenije se nadaljuje že prihodnji vikend, Mariborčani pa bodo ta teden še trenirali v Moravskih Toplicah, kjer so boljši pogoji.

Na novinarski konferenci pa je športni direktor Zlatko Zahovič predstavil novo moč. Nov član Maribora je postal 25-letni romunski vezist Alexandre Cretu, ki se za odškodnino 100.000 evrov v Maribor seli iz Olimpije.

Olimpija laže o vsebini dokumenta

Ljubljanski klub je še pred predstavitvijo jasno sporočil, da lahko Cretu odide le v tujino pod dogovorjenimi pogoji, nikakor pa to ne velja za Slovenijo.

"Mi igralca nismo vzeli Olimpiji. Bil nam je ponujen in proti odškodnini smo ga dobili. Če bi jaz bil športni direktor Olimpije, bi se posul s pepelom. Naredili so napako," je na očitke iz Ljubljane jasno odgovoril Zahovič in prisotnim novinarjem celo ponudil vpogled v uradno dokumentacijo, ki je podlaga za prestop.

V njej ni omenjene nobene omejitve oziroma določila, da bi lahko romunski vezist prestopil le v tujino. Zahovič je trdno prepričan, da je Cretu 100-odstotno član Maribora, saj je vso dokumentacijo pregledala tudi mariborska pravna služba, ki je po Zahovičevih besedah med najboljšimi v Evropi.

Cretuju ni jasno, kaj se je dogajalo v Olimpiji

Spregovoril je tudi sveže pečeni član vijol'čnih, ki je poudaril, da mu ni jasno, zakaj je bil pri Olimpiji v prvem delu sezone povsem odpisan. Zdaj je povsem osredotočen na nov izziv pri Mariboru, ki je po njegovih besedah velik klub ne le v Sloveniji, temveč tudi v Evropi.

Alexandre Cretu bo nosil številko 8, z NK Maribor pa je podpisal 3-letno pogodbo.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice