Vir: posnetek zaslona
Pomurke so si s pol ducata zadetkov zagotovile nastop v finalu kvalifikacij UEFA Lige prvakinj. Še pred odmorom so dosegle tri gole, že v prvem polčasu pa smo bili priča nenavadnemu prizoru.

Nogometaši Mure danes lovijo novo evropsko zmago, že včeraj pa so jo vknjižile igralke Pomurja. V Gornji Radgoni so z izidom 6:1 premagale latvijski Rigas.

Beltinčanke so v vsakem od polčasov dosegle po tri zadetke, že v prvem delu srečanja pa smo bili priča nekajminutni prekinitvi.

Večkrat smo že doživeli, da je tekmo z »vdorom« na zelenico prekinil kakšen štirinožni prijatelj, precej bolj nenavadni pa so primeri, ko se na zelenici pojavi kača. Da, prav ste prebrali, kača!

Ob rahli pomoči sama zapustila zelenico

Za kakšno vrsto kače je šlo, ni znano, a na igrišču ni vztrajala prav dolgo. Ko je sodnica Araksya Saribekyan v 28. minuti tekme prekinila srečanje, ni bilo potrebno dolgo čakati na rešitev.

Za posredovanje se je opogumil najstarejši član redarske službe Štefan Marič, bolj znan kot »Dedi«, ki je že dolga leta nepogrešljivi del kluba. Tako kot marsikatero težavo v preteklosti, je tudi to odpravil hitro in učinkovito.

Kača je ob njegovi pomoči zapustila zelenico, na Instagram profilu Nogometne zveze Slovenije za ženski nogomet pa so ji v šaljivem tonu sporočili, naj se raje ne odloča več za takšne podvige:

»Zmago ŽNK Nona Pomurje si je čisto od blizu želel pogledati tudi poseben gost, ki je hotel biti v središču dogajanja. Vsekakor razumemo močno navijaško strast, vseeno pa prosimo, da tega v bodoče več ne počne.«

Morda pa je tudi plazilec prinesel nekaj sreče Pomurkam, ki bodo v soboto, ob 17. uri, v Gornji Radgoni napadle novo zmago in napredovanje v nadaljevanje tekmovanja.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pohorskisvizec

Super dedi! Samo na kačo ne smeš stopiti, je zaščitena bolj kot medved pri nas!

Starejše novice