Zimski novinec v dresu Maribora Kassim Doumbia je na treningu po skoku nesrečno pristal in si huje poškodoval koleno.

Pred jutrišnjo tekmo z Domžalami so v taboru Maribora razkrili neprijetno novico o novi poškodbi v vijol'čnih vrstah. Za derbi proti tretjeuvrščenim Domžalam ne kandidirata Blaž Vrhovec in Kassim Doumbia, ki je na treningu utrpel hujšo poškodbo kolena in bo z zelenic odsoten dlje časa.

»Diagnoza je, da ima poškodovano stransko vez v kolenu in da bo dobil za 6 tednov opornico, kar pomeni, da bo kar nekaj časa odsoten,« je povedal Darko Milanič. 27-letni branilec je na treningu pri enem izmed skokov nesrečno pristal na iztegnjeno nogo.

Hotić: Treba bo zabiti

Pred jutrišnjo tekmo, ki se bo začela ob 16. uri v Ljudskem vrtu, je svoj pogled razkril napadalni vezist Dino Hotić. Opozoril je, da so Domžale resna in zelo dobra ekipa ter da je z njimi vedno težko igrati. Ker igrajo Domžale bolj odprt nogomet jutri pričakuje lepo tekmo za oči gledalcev.

»Pričakujem tekmo z veliko tempa in da bo zanimiva za gledalce. Imamo kvaliteto v napadu, treba bo samo zabiti,« je povedala mariborska desetica.

Milanič: Pričakujem težko, a dobro tekmo z naše strani

»Psihološki moment je pozitiven, zmagali smo tekmo, to smo želeli, a časa za pripravo na tekmo je zelo malo,« je povedal trener Darko Milanič. »Moštvo Domžal je malo drugačno, kot lani, a igrajo zelo dinamičen nogomet, napadalno so usmerjeni in želijo hitro pred vrata. Po bočnih pozicijah so zelo nevarni. Pričakujem težko, dobro tekmo, predvsem dobro tekmo z naše strani.«

V začetno enajsterico se je po odsotnosti po poškodbi vrnil Mitja Viler, ki bo na jutrišnji tekmi pazil na nekdanjega soigralca Agima Ibraimija. »Agima je imel »Rulo« dolgo kot soigralca, mislim, da dobro ve, kaj mora narediti. Vilerju bomo zraven postavili nekoga, ki bo imel to nalogo, da bo tudi v fazi napadanja dobro izkoristil njihovo vključevanje po bokih,« je še povedal Milanič, ki je za konec dodal, da za Vilerja pričakuje, da bo kmalu tak, kot je bil jeseni, torej eden najboljših igralcev v moštvu.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice